Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megünnepelték a rendőrség napját

2017.06.05.

A szabadkai Rendőri Igazgatóságon ma megünnepelték a Szerb Köztársaság Belügyminisztériumának (BM), a rendőrségnek és a Belügyminisztérium védszentjének – a Szentháromságnak a napját. Szerbia Belügyminisztériuma annak emlékére kiáltotta ki a BM és a rendőrség napjává ezt a napot, hogy 1862-ben a szerb csendőrség június 15-én, Szentháromság napján döntő szerepet játszott a belgrádi Čukur-csobogónál kitört összetűzésekben, illetve az elkövetkező két napban, amikor a törökök bombázták Belgrádot.

11101_1.jpg

A szabadkai Rendőri Igazgatóságon a mai program Nenad Sekulić rendőri főtanácsos, megbízott rendőrparancsnok beszédével kezdődött, majd Bogdan Laban, Szabadka polgármestere szólt az egybegyűltekhez.

Sekulić parancsnok elmondta, hogy a szabadkai Rendőri Igazgatóság területén az elmúlt hónapokban csökkent az elkövetett bűncselekmények száma, megnőtt az ismeretlen elkövetők által végrehajtott bűncselekmények felderítési aránya, javult a munka az erőszakos, súlyos bűncselekmények megoldásán, erősödött a kábítószer-kereskedelem és a nem jövedéki termékek tiltott kereskedelme elleni harc, és csökkent a balesetek száma, különösen a személyi sérülésekkel járó balesetek tekintetében.

Kiemelte, hogy a szabadkai Rendőri igazgatóság minden dolgozója békés és biztonságos városra vágyik, és arra kérte a polgárokat, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék a rendőrség munkáját.

– Segítsenek úgy ism hogy bíráljanak bennünket, ha arra szükség van, és segítsenek, ha ezt kérjük. Segítsenek a rendőrségnek önmaguk miatt, úgy, hogy segítenek önmaguknak a közlekedésben, a mérkőzéseken, az esti szórakozás idején, a szeretteik iránti viszonyulásban. Élvezzék a jogaikat és ne veszélyeztessék mások jogait – mondta Nenad Sekulić.

Laban polgármester megállapította, hogy az önkormányzat az elmúlt években, bárki is volt a hatalmon, vagy bárki is irányította ezt a várost, igen jól együttműködött a szabadkai Rendőri igazgatósággal, majd azt mondta, hogy elégedett a városban tapasztalható biztonsági helyzettel.

– Együttesen oldottuk meg a felgyülemlett biztonsági problémákat, különösen az utóbbi időben, amikor szembe kellett néznünk a migránsválsággal. Mindezt sikerült együtt túlhaladnunk s büszkék lehetünk rá, hogy Szabadka békés és biztonságos város. Ez nem történhetett volna meg rendőreink nélkül, és azok nélkül az emberek nélkül, akik velük dolgoznak, akik becsülettel és tisztességgel védték polgáraink biztonságát az elmúlt sok-sok év alatt – hangsúlyozta Bogdan Laban.

A sajtónyilatkozatok és a fogadás után Sekulić parancsnok és Laban polgármester az igazgatósági épület földszintjén, az emlékkútnál lerótták kegyeletüket a szabadkai Rendőri Igazgatóság elesett tagjainak emléke előtt, akik életüket áldozták szolgálatteljesítés közben. Ezután jelen voltak a 36 új rendőri hivatalnok ünnepélyes eskütételénél, akik az elmúlt egy év alatt kerültek a Belügyminisztérium kötelékébe.

A Minisztérium, a rendőrség napja, valamint a minisztérium védszentjének, a Szentháromságnak a napja alkalmából a Rendőri Igazgatóság épülete előtti téren szemlén mutatták be a rendőrség fegyverzetét és felszerelését.

A BM napja alkalmából az illetékes minisztérium jutalomban részesítette Manuel Crnojević felügyelőt.

11101_2.jpg