Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Oktatási hírek

Tíz érem a szabadkai tanulóknak az INOVA versenyen

2017.06.05.

Az Ivan Goran Kovačić Általános Iskolában nyújtották át az általános és középiskolás tanulóknak azokat az okleveleket és érmeket, amelyeket a fiatal újítók INOVA 2017 elnevezésű, Zágrábban megtartott nemzetközi versenyén érdemeltek ki. A szabadkai tanulók összesen tíz érmet szereztek: három aranyat, öt ezüstöt és két bronzot.

11102_1.jpg

Ivan Jurić, a műszaki tanárok zágrábi városi szövetségének elnöke elmondta, hogy a szabadkaiak eddigi legjobb eredményüket érték el.

Nataša Aleksić, a Városi tanács oktatásért felelős tagja ebből az alkalomból kiemelte, hogy ez szép példa, egyúttal ösztönzés a többi gyermek számára, hogy bekapcsolódjon ebbe a versenybe. Nem titkolta örömét, hogy a díjazott versenyzők között lányok is vannak, ami arról tanúskodik, hogy a műszaki nevelés nem csak a fiúk kiváltsága.

Városunk tanulóinak a részvétele a fiatal újítók INOVA versenyén a szabadkai Mihajlo Pupin Egyesület, a szabadkai általános és középiskolák, valamint a zágrábi Műszaki Kultúra Közössége közötti sokéves igen sikeres együttműködésének köszönhető.

A szabadkai tanulók hatodik éve vesznek részt a fiatal újítók INOVA nevű nemzetközi versenyén, amely Európában a fiatal újítók egyik legnagyobb kiállítása. Szabadkáról összesen tíz munkát neveztek be, és mindegyiket díjazták.