Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Hírek

Folytatódott a Öltözéket mindenkinek elnevezésű humanitárius akció

2017.06.08.

Nataša Aleksić és Ilija Đukanović, a Városi Tanács oktatásért, illetve szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja, az Ana és Vlade Divac Alapítvány, az Integrációs és Tolerancia Humanitárius Központ (HCIT) központ képviselői az Inditex cég támogatásával ma az Öltözéket mindenkinek elnevezésű közös akció keretében ruha- és lábbeli csomagokkal örvendeztették meg a Dositej Obradović Iskolaközpont és Diákotthon, valamint a Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola tanulóit.

11108_1.jpg

Željka Musović, a Diákotthon Nevelői Szolgálatának koordinátora kiemelte, hogy jelenleg 147 tanuló jár iskolába, a Diákotthonban pedig mintegy 70 gyermeket helyeztek el. Megköszönte az adományt Szabadka Város, az Ana és Vlade Divac Alapítvány képviselőinek, hozzátéve, hogy a gyermekeknek elsősorban alsóneműre, harisnyára, valamint törölközőre van szükségük.

Ilija Đukanović elmondta, hogy Szabadka Városa az akció keretében 100 ruhaneműt és lábbelit tartalmazó csomagot osztott szét, tovább folytatva a sikeres együttműködést az Ana és Vlade Divac Alapítvánnyal.

Emlékeztetett rá, hogy az eddigi együttműködés keretében több projekt valósult meg: bővítették a szabadkai Vöröskereszt Városi Szervezete Népkonyhájának a kapacitásait, felszerelést adományoztak a rendkívüli helyzetek megoldására, továbbá képzést szerveztek a rendkívüli helyzeteket kezelő helyi törzskar tagjai számára.

Az Ana és Vlade Divac Alapítvány amellett, hogy közvetlenül segíti a menekülteket és a migránsokat, helyi partnerével, a HCIT-tel támogatja a menekültválsággal sújtott önkormányzatokat az ezzel kapcsolatos képességeik erősítésében.

11108_2.jpg