Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Oktatási hírek

Dicsérő oklevelek és jutalmak a legsikeresebb tanulóknak

2017.06.09.

Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára és Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja ma a Városháza Dísztermében átadta Szabadka Város dicsérő okleveleit és jutalmait az általános és a középiskolák tanulóinak, akik első, második, illetve harmadik helyezést értek el az Oktatási Minisztérium naptárával összhangban megtartott köztársasági versenyeken. A köztársasági versenyeken 39 általános és 87 középiskolai tanuló ért el dobogós helyezést.

11118_1.jpg

- Mindannyiunkat büszkeséggel tölt el az a tény, hogy ma szűknek bizonyult a Városháza Díszterme, hogy befogadjon minden jutalmazott tanulót, hiszen ők így együtt alkotják Szabadka képét – emelte ki Jasmina Stevanović.

Idén, mint mondta, a köztársasági versenyeken 39 általános és 87 középiskolai tanuló érte el az első három hely egyikét.

- Örömömre szolgál, hogy évről évre felhívhatjuk a figyelmet azokra a fiatalokra, akik szorgos munkájukkal és igyekezetükkel számos téren érnek el irigylésre méltó eredményeket. A lehető legjobb fényben tüntették fel önmagukat, családjukat, iskolájukat és városukat – mondta Jasmina Stevanović.

Az elért eredményekhez gratulált a tanulóknak, mentoraiknak és szüleiknek, akik jelentős támogatást nyújtottak a fiataloknak a sikerhez vezető úton, hangsúlyozva, hogy ma a tudás szükséglet és nem luxus.

- Tudásotok és tehetségetek jellemez benneteket, s ez az, ami örökre megmarad, bármikor, bármerre jártok is. Közismert, hogy a sikerhez nem elegendő csupán tehetségesnek születni. A tehetség csak egy apró eleme a sikerhez vezető útnak. A kimagasló eredményekhez kitartásra, igyekezetre, munkára és lemondásra van szükség. A továbbiakban is igyekezzetek, dolgozzatok szorgalmasan, úgy, ahogyan ezt eddig is tettétek – mondta Jasmina Stevanović az általános és középiskolák megjutalmazott tanulóinak.

11118_3.jpg