Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadka Város és az újvidéki Gazdasági és Igazságügyi Jogi Kar együttműködése

2017.06.21.

Ma a Városházán szándéknyilatkozatot írtak alá Szabadka Város és az újvidéki Gazdasági és Igazságügyi Jogi Kar közötti együttműködésről. Az együttműködési szándéknyilatkozatot Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és prof. dr. Marko Carić, a Gazdasági és igazságügyi Kar dékánja írta alá.

11156_1.jpg

Az együttműködés célja összekapcsolni az oktatást, a tudományt és a gazdaságot, valamint a Város és a Kar közötti együttműködéssel erősíteni a tudományos vívmányok üzleti alkalmazását.

A szándéknyilatkozat meghatározza az üzleti együttműködés kereteit és feltételeit az egyenrangúság és a felelősség elvein nyugvó kölcsönös üzleti érdekek figyelembe vételével, a jó gazda módjára történő gazdálkodás a szükséges toleranciával együtt a Szándéknyilatkozat hatályának élettartama alatt megváltozó körülményekre vagy gondokra való tekintettel.

A Város és a Kar megállapodott abban, hogy rendszeresen és közösen szerveznek tudományos és szakmai kutatásokat, más együttműködési formákat, mind a Karnak, mind a Városnak, illetve a gazdaság egészének a szükségleteivel összhangban.

Az ügyviteli együttműködéssel kapcsolatos kölcsönös kötelezettségeket, a konkrét feladatokat, projekteket, a harmadik féllel való esetleges ügyleteket külön szerződésekkel szabályozzák, amelyeket a Város és a Kar írásban köt meg tiszteletben tartva a Szándéknyilatkozat elveit és fejezeteit.

Szabadka Város és az újvidéki Gazdasági és Igazságügyi Jogi Kar egyetértett abban, hogy a Szándéknyilatkozattal létrehozott ügyviteli együttműködést közös erőfeszítésekkel igyekeznek szakmailag és gazdaságilag előmozdítani, az üzleti kommunikáció új módszereinek és formáinak a kifejlesztésével.

A Szándéknyilatkozat aláírásával Szabadka Városa folytatja együttműködését a város és az ország felsőoktatási intézményeivel. A Városházán ugyanis 2013. december 18-án Szabadka Városa Szándéknyilatkozatot írt alá az ügyviteli együttműködésről a szabadkai Közgazdasági Karral is.