Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Átadták a Dr. Bodrogvári Ferenc-díjakat

2017.06.22.

A Városháza Dísztermében ma este átadták a Dr. Bodrogvári Ferenc-díjakat. A címeket és elismeréseket odaítélő bizottság javaslatára Szabadka Város Képviselő-testülete az április 27-én megtartott 9. ülésén úgy döntött, hogy a 2016. évben felmutatott kiemelkedő munkásságért és elért eredményekért Dr. Bodrogvári Ferenc-díjban részesíti Igor Halasević építésztechnikust, valamint Kozma Laura és Pesti Emese képzőművészeket. A Dr. Bodrogvári Ferenc-díjjal járó oklevelet és plakettet Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke, Bunford Tivadar nyújtotta át. Az elismerések átadásánál jelen volt Horvát Tímea alpolgármester is.

11161_1.jpg

Bunford Tivadar a jelenlevőknek elmondta, hogy Bodrogvári Ferenc 1935. június 22-én Bezdánban született, alkotói munkásságával pedig nem csak Szabadkán, hanem az egykori Jugoszlávia teljes területén is jelentős tekintélyt szerzett. Ő kapta az első Sámán-díjat, amelyet Szabadka a sikeres alkotóknak ítélt oda.

- Ez az elismerés azt bizonyítja, hogy a Város figyelemmel kíséri a fiatal alkotók munkásságát, s hogy gondot visel a tehetségekről, akiknek fiatal koruk ellenére sikerült az átlag fölé emelkedniük.  Igor Halasević, Laura Kozma és Pesti Emma munkájukban figyelemre méltó eredményeket értek el, alkotásaikkal pedig hozzájárultak városunk kulturális életének a fejlődéséhez. Három művészt jutalmazunk, akik méltóak az elismerésre – hangsúlyozta Bunford Tivadar.

Hozzátette: idén sem volt könnyű a jelöltek közül kiválasztani a díjazottakat, de meggyőződésem, hogy az elismerések most is méltó kezekbe kerül.

11161_2.jpg

A Sámánt ábrázoló plakett mellett a Dr. Bodrogvári Ferenc-díjban részesült alkotók egy díszoklevelet – művészi alkotást - is kapnak, valamely képző- vagy iparművész alkotását. Ezúttal az elismeréseket a szabadkai Ljiljana Krtinić grafikus-művész alkotta meg.

A Dr. Bodrogvári Ferenc-díjakat hagyományosan dr. Bodrogvári Ferenc születésnapján nyújtják át.

11161_3.jpg