Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Események

Palics felkészült a küszöbönálló turistaidényre

2017.06.24.

Palicson megnyílt a 172. turistaidény. Horvát Tímea alpolgármester az ebből az alkalomból megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy Palicson az előző évben mintegy 130 millió dinárt terveztek beruházni, s hogy a Palics Park Kft., a palicsi turisztikai destináció igazgatásával megbízott vállalat folyamatosan figyelemmel kíséri a továbbiakban is a hazai és a külföldi pályázati kiírásokat, még több pénzt biztosítva ezáltal az idegenforgalmi infrastruktúra további rendezésére, mivel ez az alapja a palicsi turizmus egészének a fejlődéséhez.

11167_1.jpg

Az új szabadkai városvezetés egyik prioritása Palics infrastrukturális felszerelése, befektetők megnyerése a palicsi turizmus előmozdítása érdekében – emelte ki Horvát Tímea, emlékeztetve rá, hogy a palicsi potenciálok fejlesztését fontosnak tartja Szerbia Kormánya is, amely Palicsot és Szabadkát a Tisza-mentével együtt a 3. helyen rangsorolta a 18 kulcsfontosságú destináció közül. Ez esélyt nyújt arra, hogy Palics az elkövetkező években magasabb szintet érjen el, s hogy szebb fényben tűnjön fel.

Miladin Vidaković, a Palics Park Kft. igazgatóhelyettese elmondta, hogy befejezték a tóparti sétányt 510 méter hosszan a szükséges kommunális bútorzattal, elkészült a kosárlabdapálya és egy szabadtéri kondirészleg is.  

- Elkészült a termálvizes medence második üteme is. Folyamatban van a Nyári Színpad felújítása is, amivel július elsejére készülünk el. Kiírtuk a pályázatot a Vigadó felújításának a folytatására a jobboldali bejárattal, illetve a vizesblokkal együtt. Ugyancsak folyamatban van a közbeszerzési eljárás a nagyparki sétányok építésére. Úgy tervezzük, hogy az év végéig megnyitjuk az ún. Tapsi-csatornát és megépül az evezősök számára a plató és a bírói torony. Készül a kistavi madársziget terve is, a pénzt biztosítottuk, de a munkálatokat a halászati és vízügyi szempontok miatt majd csak ősszel végezzük – mondta Vidaković.

A palicsi látogatókat és a turistákat ebben az idényben is gazdag zenei, sport- és kulturális program várja. Már ma este megnyílik a 14. Etnofest és az extrém sportok Ground Level Fest elnevezésű fesztiválja, június 25-én pedig sor kerül a hazai és a külföldi autó-motoros léubok találkozójára és az oldtimerek bemutatójára is. A felújított Nyári Színpadon az első koncertet július 12-én rendezzük az ismert énekes, Sergej Ćetković fellépésével. Júliusban rendezik meg az Európai Filmek Fesztiválját, az elektronikus zene Summer3p Fesztiválját, szeptemberben pedig a hagyományos szüreti napokra várják a látogatókat.