Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Két nagy nemzetközi evezősverseny a Palicsi-tavon

2017.06.29.

Péntektől, június 30-tól vasárnapig, július 2-ig a Palicsi-tavon rendezik meg az 55. Vajdasági Nemzetközi Nyílt Evezős-bajnokságot, amelyen 400 legénység több mint 400 evezőse vesz részt 26 szerbiai, horvátországi, magyarországi és bolgár evezősklubból. A Vajdaság Open keretében megrendezik az egyetemisták nyolcevezőseinek a versenyét, amely egyúttal bevezetője az ugyancsak a Palicsi-tavon két hét múlva megrendezésre kerülő Egyetemi Európa-bajnokságnak.

 11179_2.jpg

Szerbiát Vajdaság Nyílt Bajnokságán 14 klub 220 legénysége képviseli, Magyarorszáról nyolc klub 131 legénysége, Horvátországból három klub 39 legénysége, Bulgáriából pedig egy klub hat legénysége érkezik – mondta a Városháza Média Központjában megtartott sajtótájékoztatón Vladimir Antić, a Palicsi Evezős Klub főtitkára, hozzátéve, hogy a verseny házigazdája, a Palicsi EK a versenyen 13 legénységgel, illetve 17 evezőssel vesz részt.  

Az Egyetemi Evezős Európa-bajnokságot ezúttal 10. alkalommal rendezik meg a fiúk és a lányok mezőnyében – mondta Siniša Jasnić, a Szerbiai Egyetemi Sportszövetség elnöke. Ez a szövetség szervezi ugyanis az egyetemisták evezős Európa-bajnokságát.

Elmondta, hogy az egyetemisták Európa-bajnokságán várhatóan nagyszámú legénység indul, akik július 13-a és július 16-a között szállnak harcba az érmekért a Palicsi-tavon, de egyelőre még nem tudni a versenyzők pontos számát, mivel a nevezési határidő még nem járt le.  

- A mai adatok szerint eddig több mint 20 európai ország 85 egyetemi központjából közel 500 versenyző nevezett be. A legnépesebb küldöttséggel Nagy-Britannia érkezik, ahol az evezés az egyetemi alapsportok egyikének számít, de számbelileg nem marad le Németország és Hollandia sem. A nevezéseket július 5-ig fogadjuk, s reményeink szerint új rekordot állítunk fel a verseny résztvevőinek a számát illetően – mondta Siniša Jasnić.