Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A portugál nagykövet látogatása

2017.07.05.

Szabadka Város küldöttsége ma fogadta Augusto José Pestana Saraiva Peixotót, Portugália szerbiai nagykövetét, valamint a Szerbia Európa ritmusában elnevezésű szervezet képviselőit. A portugál nagykövet beszélgetett azokkal a lányokkal is, akik városunkat képviselték a június végén Zomborban megtartott Szerbia Európa ritmusában elnevezésű versenyen, amelyen remek fellépésükkel, modern tánccal és dallal mutatták be Portugáliát, s amelyen a 20 szerbiai város vetélkedésében a 2. helyet foglalták el.

11185_1.jpg

Portugália nagykövete a Városháza Zöld termében megtartott találkozót követően a sajtó képviselőinek elmondta, hogy Portugália jelentős támogatást nyújt Szerbiának az ország Európai Unióba vezető útján, számít a két ország együttműködésének a javulására a turizmus és a kultúra terén, s mint mondta, épp ezeken a területeken kellene kialakítani az együttműködést Szabadka várossal is.

Miroslava Babić, a Városi Tanács kultúráért felelős tagja elmondta, hogy Portugália nagykövetének ez az első hivatalos szabadkai látogatása, akit a szívélyes hangulatú találkozó során tájékoztattak városunk történetéről, kultúrájáról és gazdasági potenciáljáról.

Ugyanakkor köszönetet mondott a Szerbia Európa ritmusában elnevezésű rendezvény szervezőinek, azért a lehetőségért, hogy a kultúra révén megnyíljon az út Szabadka Város és Portugália jövőbeni kulturális és gazdasági együttműködése előtt.

– A helyi önkormányzat nevében még egyszer köszönetet mondok azoknak a kislányoknak, akik városunkat képviselték a zombori versenyen és második helyet értek el, valamint szüleiknek is az előkészületekben és a versenyen való segítségért – mondta Miroslava Babić.

11185_2.jpg