Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Nick Vujičić Szabadkán

2017.07.08.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma a Városházán találkozott Nick Vujičićtyal, az ismert, szerb származású humanistával, motivációs szónokkal. Több kérdésről cseréltek véleményt, a különböző gondok megoldásáról, melyek között szerepelt a városunkban elkövetett nagyszámú öngyilkosság is.

11208_1.jpg

Laban polgármester elégedetten állapította meg, hogy találkozhatott a számára kedves vendéggel, akitől sokat lehet tanulni, majd elmondta, hogy Nickkel megállapodtak az együttműködésről, melynek keretében Nick jövőre néhány napig városunk vendége lesz.

- Szabadka számos gonddal küszködik. Ezek egyike a nagyszámú öngyilkosság. Úgy vélem, hogy több sikeres előadással, a polgárainkkal, különösen pedig a fiatalabbakkal való közvetlen találkozás révén sokat tehetünk ennek a problémának a megoldása érdekében. Hogy áttekintsük, együtt és társadalomként hol is hibázunk. Az embernek minden nap építeni kell önmagát és hinnie kell önmagában. Ezáltal legyőzhetünk minden akadályt, s ebben Nick sokat segíthet nekünk – mondta Bogdan Laban.

Nick Vujičić megköszönte a támogatást Laban polgármesternek és Szabadka Városnak, valamint az egyházaknak, amelyek megszervezték ma esti motivációs beszédét a szabadkai Sportcsarnokban.

- Szeretnék jövőre a városukba jönni, hogy bátorítsam Szabadka polgárait. Mint azt már korábban jeleztem, minden évben eljövök Szerbiába, hogy motiváljam a fiatalokat abban, hogy sose adják fel, hogy bátorítsam őket a szeretetre, egymás támogatására, s hogy megértsék: a remény mindaddig él, míg fel nem adjuk. Ma este a szabadkaiaknak a hitről, az önmagunkban való bizalomról, és az Istenben való hitről fogok beszélni – emelte ki Nick Vujičić.

A Sportcsarnokban sorra kerülő előadásának humanitárius jellege lesz. A belépőjegyekből származó bevételt a gyermekek és fogyatékossággal élők, az autistákat segítő szabadkai egyesület, valamint a Kolevka Gyermekotthon megsegítésére fordítják.

Nick Vujičić 1982. december 4-én, Ausztráliában született. Szülei kivándorlóként 1964-ben hagyták el Szerbiát. Sokan csodaembernek nevezik. Noha kezek és lábak nélkül született – a ritka tetra-amelia szindróma következtében – saját példájával nap mint nap bizonyítja, hogy a lehetetlen mégis lehetséges.

Élettörténete a világ millióinak szolgál például és bátorításul, könyveit pedig számos nyelvre fordították le. 43 országban tartott előadásokat, amelyeken összesen 4.500.000 emberrel beszélt.

Testi fogyatékossága ellenére sok mindent elért az életben, mindent, amiről álmodott: beutazott számos országot, több száz előadást tartott, befejezte az egyetemet, négy könyvet írt, megnősült és két fiú édesapja lett.

11208_2.jpg