Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Értesítések

A Köztisztasági és Parkosító KKV értesítése a háztartási hulladék begyűjtéséről Bajmok HK területén

2017.07.12.

Értesítjük a Bajmok Helyi közösség területén levő ingatlanok lakóit, ill. tulajdonosait, hogy a szabadkai Köztisztasági és Parkosító Kommunális Közvállalat nyilvántartásba veszi Bajmok HK háztartásait, melyekre kiterjeszti szolgáltatását, azaz a települési (kommunális) hulladék begyűjtését és elszállítását. Erre 2017.08.01.-jétől kerül sor a Köztisztaság fenntartásáról szóló rendelet 8. és 17. szakasza értelmében.

A felhasználók a települési hulladékot kötelesek hulladékgyűjtő edényekbe (szabványméretű, 120 literes űrtartalmú szemetes kukákba) rakni, ha rendelkeznek ilyenekkel, vagy (bármilyen színű) 50-120 liter űrtartalmú polietilén zsákokba gyűjteni. A kaszálási és kerti hulladékot szintén (bármilyen színű) műanyagzsákokba kell gyűjteni, melyek űrtartalma ugyanolyan, mint a települési hulladék esetében. A metszési hulladékot legfeljebb 50 centiméterre feldarabolva, kötegbe kötve a zsákok mellé kell helyezni.

A vállalat a települési hulladékot havonta kétszer fogja elszállítani – péntekenként, mégpedig a folyó év augusztus 4-től kezdve, amikor Szabadka irányából nézve a Zombori úttól jobbra eső településrészből viszi el a hulladékot. A következő héten, augusztus 11-én a Zombori úttól balra eső településrészen (Szabadka irányából nézve) gyűjti be a hulladékot, és így tovább felváltva minden pénteken.

Kérjük leendő felhasználóinkat, hogy a települési hulladékot a fentiekben leírt módon és a hulladék elszállítására kijelölt napon helyezzék ki az épületük előtti közterületen, közel az úthoz, melyen a Köztisztasági és Parkosító KKV járművel zavartalanul elhaladhat.

A települési hulladékot Bajmok HK területén mindaddig műanyagzsákokba kell gyűjteni, amíg a vállalat ki nem osztja a háztartásoknak a hulladékgyűjtő edényeket (szabványméretű kukákat).

Az augusztus 1-jéig terjedő időszakban a Köztisztasági és Parkosító KKV abból a célból, hogy Bajmok HK területén fenntartsa a kommunális rendet, ingyenesen gyűjti be a háztartásokból a fentiekben leírt módon kikészített települési hulladékot. Az ingyenes hulladékbegyűjtést a következő időpontokban végzik:

  • 07.14. péntek - Szabadka irányából nézve a Zombori úttól balra eső településrész
  • 07.21. péntek - Szabadka irányából nézve a Zombori úttól jobbra eső településrés
  • 07.28. péntek - Szabadka irányából nézve a Zombori úttól balra eső településrész

A 2017.08.01-jétől nyújtandó szolgáltatásért a Köztisztasági és parkosító KKV egységes közműszámlát állít ki A települési hulladék kezelése - begyűjtése, szállítása és ártalmatlanítása – szolgáltatás árairól szóló rendelet kiegészítésének megfelelően.

Az elvégzett szolgáltatásért kiadott számlákkal kapcsolatban a felhasználók reklamálhatnak a számla átvételétől számított 8 (nyolc) napon belül (szeptember eleje). A panaszokat a szabadkai Köztisztasági és Parkosító KKV József Attila u. 4. alatti épületében lehet benyújtani munkanapokon 7-től 15 óráig, vagy Bajmok HK irodájában munkanapokon 11 és 18 óra között.