Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A Palicsi-tavon megrendezték a City games nevű versenyt

2017.07.11.

Ma este a Palics-tavon a Palicsi Vitorlás Klub épülete mellett a nemzetközi City games (az egykori Játék határok nélkül) vetélkedőt, amelyen öt város hat csapata vett részt: Zomborból, Nagybecskerekről, Magyarkanizsáról, Újvidékről (kettő) és Szabadkáról. A vetélkedő győztese az újvidéki Bar Strong, a második helyet városunk színeiben a Szabadkai Városi Sportszövetség csapata foglalta el, míg harmadik Magyarkanizsa lett.  A Bar Strong győzelmével jogot szerzett a vetélkedő döntőjében való részvételre, amelyet július 20-án Zlatiboron rendeznek meg.

11220_1.jpg

Az utolsó játék kezdete előtt összesítésben Szabadka vezetett, de az utolsó versenyszámban a Bar Strong bizonyult ügyesebbnek és ezzel összesítettben is az élre állt.

Nemanja Simović, a Városi tanács sportért és ifjúságért felelős tagja ebből az alkalomból elmondta, hogy a szabadkai önkormányzat a jövőben is támogatja az ilyen rendezvényeket, hiszen ez jó példa arra, hogy lehet fejleszteni a sportturizmust.

A következő négy napban városunkban rendezik meg az Egyetemista Evezős Európa-bajnokságot, s már ma 450 egyetemista vendégünk van. Ez a sport és a turizmus ideális kapcsolatára csupán egy példa a sok közül – mondta Simović.

A csapatok több érdekes vízi és szárazföldi játékban versenyeztek (tengeri gyűrű, repülő vízilabda, kötélhúzás, vízi kosárlabda...). A vetélkedő szervezője Szabadka Városa mellett az Adria Events cég volt.

A City games olyan szórakoztató és sportrendezvény, amelynek célja a nyári hónapokban gazdagítani a turisztikai kínálatot, és ösztönözni az európai városok közötti együttműködést és barátkozást.

A nemzetközi vetélkedősorozatban Szerbia mellett még tíz ország vesz részt. Ezek Montenegró, Horvátország, Bosznia és Hercegovina, Szlovénia, Magyarország, Németország, Luxemburg, Lengyelország, Csehország és Olaszország.

11220_2.jpg