Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Ljajić miniszter bejárta a nemrégiben felújított létesítményeket

2017.07.12.

Rasim Ljajić, a köztársasági kormány alelnöke, kereskedelmi, turisztikai és távközlési miniszter, valamint Nebojša Daraboš, a Palics Park Kft. igazgatója ma Palicson megtekintette a Szabadtéri Színpadot és a termálvizes medencét, amelyeket a közelmúltban újítottak fel részlegesen a Kereskedelmi, Turisztikai és Távközlési Minisztérium eszközeiből.

11221_1.jpg

 Szabadka Várost és Palicsot a turizmusfejlesztési stratégia értelmében a 18 prioritást élvező turisztikai célállomás közé sorolták, mondta Ljajić miniszter, hozzátéve, hogy véleménye szerint Palics az öt legfontosabb turisztikai célállomás közé tartozik, és Szerbiában a legnagyobb potenciálokkal rendelkezik.

Sajnos itt is hasonló a helyzet, mint sok más helyen, ahol a lehetőségekről és potenciálokról beszélünk, nem pedig konkrét eredményekről, hiszen nem lehetünk elégedettek sem a szabadkai, sem a palicsi turisztikai forgalommal – mondta Rasim Ljajić.

Hangsúlyozta, hogy a turizmus fejlesztése szempontjából kulcsfontosságú az infrastruktúra fejlesztése, ez teremt alapot a hazai és a külföldi befektetők megnyeréséhez. Mint mondta, az általa vezetett minisztérium támogatást nyújt a Szabadtéri Színpad és a termálvizes medence további rendezéséhez, illetve az aqua park megépítéséhez.

A cél, hogy a mostani évi 40 rendezvény számát 60-ra emeljük, hogy Palics egész évben mind a hazai, mind pedig a külföldi turisták számára vonzó idegenforgalmi célállomássá váljon.

Nebojša Daraboš köszönetet mondott az ágazati minisztériumnak a projektek megvalósítására jóváhagyott eszközökért, majd kiemelte, hogy a Palics Park Kft. a továbbiakban is folytatja a turisztikai és kommunális infrastruktúra fejlesztését a célállomás fejlesztése, de a majdani befektetők bizalmának az elnyerése érdekében is.

 A Szabadtéri Színpad felújítására a Kereskedelmi, Turisztikai és Távközlési Minisztérium tízmillió dinárt hagyott jóvá. Úgy véljük, hogy a Szabadtéri Színpad ebben az idényben, de különösen a következőkben hozzá fog járulni a palicsi rendezvényturizmus fejlődéséhez - mondta Nebojša Dabaroš, majd emlékeztetett rá, hogy a palicsi termálvizes medence felújítására ez a minisztérium 12 millió dinárt hagyott jóvá.