Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Nataša Kovačević az I. Szabadkai Félmaraton hivatalos arca

2017.07.18.

Nataša Kovačević az I. Szabadkai Félmaraton hivatalos arca. A versenyt 2017. szeptember 2-án, a városnapi ünnepségek keretében szervezik meg – közölték ma a Városháza Média Központjában megtartott mai sajtótájékoztatón.

11231_1.jpg

Horvát Tímea alpolgármester elmondta, hogy rendkívül nagy megtiszteltetés számára, amiért a szabadkai önkormányzat, a maga és sok szabadkai nevében köszöntheti Nataša Kovačevićet.

- Natašát nem kell külön bemutatni, mert lelkületével, optimizmusával, harciasságával és a sportban elért eredményeivel sok fiatal számára mutat irányt és példát – emelte ki Horvát Tímea, megköszönve kiváló sportolónknak, amiért elfogadta, hogy ő legyen az I. Szabadkai Félmaraton hivatalos arca.

Pásztor Bálint köztársasági képviselő, amatőr futó, a Horizont Sportegyesület tagja hangsúlyozta, hogy Nataša Kovačević a küzdeni akarás jelképe, olyan sportoló, aki ugyan soha nem vett még részt félmaratonon vagy maratonfutásban, de – mint mondta – ez nem jelenti azt, hogy nem is fog.

– Nataša kitűnő kosárlabdázó, szerb válogatott, játszott a Crvena Zvezdában, a Crvena Zvezda Női Kosárlabda Klub elnöke, játszott a magyarországi Győr csapatában, így bizonyos értelemben összeköti Magyarországot és Szerbiát – mondta Pásztor.

Nataša Kovačević megköszönte a csodás fogadtatást. Elmondta, hogy nagy megtiszteltetés számára egy olyan városban lenni, amely az utak és civilizációk útkereszteződésében található, amely ugyan mintegy 200-szor változtatott nevet, de egy valami változatlan: a kellemes érzés, amikor megérkezünk, és amikor visszatérünk ebbe a városba.

– Ezért nem kell csodálkoznunk azon, hogy Szabadka változatos kultúrája össze is köt bennünket. Most kialakul még egy erős kapcsolat, a félmaraton, amelyen az ember versenybe szállhat másokkal, de önmagával is, ami talán sokkal nehezebb. Ami engem illet, mindenki aki azon a napon megjelenik a versenyen, abszolút győztesnek számít. Ezeket a szavakat nem használom gyakran, de bárki, aki munkát, igyekezetet fektetett be és nem a könnyebb utat választotta, az csak nyertes lehet – emelte ki Nataša Kovačević.

A verseny hivatalos arca meghívott minden szabadkait, hogy legyen ott szeptember másodikán, s töltsön el a többiekkel együtt egy kellemes napot.

Kristifor Bogdanić, a Horizont Sportegyesület elnöke elmondta: hisz abban, hogy Nataša sokakat motivál és inspirál arra, hogy szeptember 2-án Szabadkára jöjjön, illetve sok szabadkait, hogy végigfussa a félmaratont, s hogy aznap egyéni győzelmeket, sikereket és rekordokat ünnepeljen.

Nataše Kovačević mellett az I. Szabadkai Félmaratonnak lesz még egy hivatalos arca, Nora Trklja, az 50 kilométeres futás országos bajnoka.

A futók számát 700-ban maximálták, mindenki a www.subotickipolumaraton.com hivatalos honlapon tud bejelentkezni a versenyre.

Bogdanić a szervezők nevében szeptember 2-ára minden szabadkaitól megértést és türelmet kért, mivel aznap a tágabb központ forgalmát átirányítják.

– Szükség lesz mindenki támogatására, hogy közösen álljunk a projekt mögé, s mutassuk meg, hogy Szabadka egy gyönyörű város, amely mindenkit szívesen lát – tette hozzá Bogdanić.