Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Gazdag városnapi ünnepi program

2017.08.23.

A Városháza Média Központjában ma ismertették a városnap, szeptember 1-je megünneplésének programját, amely – mint elhangzott – gazdag és változatos lesz. A programokat augusztus 29-e és szeptember 2-a között rendezik meg.

11287_1.jpg

Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára, a városnapi szervezőbizottság tagja elmondta, hogy Szabadka városnapi ünnepségei néhány különálló egységet alkotnak.

- Az első a Városi Képviselő-testület díszülése, amelyet szeptember 1-jén tartanak, s amelyen átadják az okleveleket és a plaketteket a város díszpolgárának és a Pro Urbe díjban részesülőknek. Aznap a Szabadság téri nagyszínpadon 20 óra 30 perctől attraktív programmal mutatkozik be a Szabadkai Szimfonikus Zenekar, 22.30-től pedig a magyarországi Budapest Bár együttes.

Szeptember 2-án ugyancsak a város főterén 21 órától a Tropico Band szórakoztatja a szabadkai közökséget.

- A városközpontban felállított kisszínpadon szeptember 1-jén 13-tól 18 óráig, 2-án pedig 14-től 19.30-ig érdekes szórakoztató műsorra kerül sor többszáz, többnyire fiatal fellépővel, mivel lehetőséget adunk minden egyesületnek és iskolának, hogy bekapcsolódjanak a műsorba. Az az ötlet vezérelt bennünket, hogy népszerűsítsük mindazt, amit a gyermekek alkotnak, a városnap pedig igazi alkalom, hogy sikereiket, munkájukat megosszák polgártársaikkal – mondta Jasmina Stevanović.

Meghívott minden polgárt, hogy jöjjenek el és támogassák a kisszínpadi kivételesen érdekes program résztvevőit.

- Számos egyesület, tánccsoport és művelődési egyesület mell 200 oktatási intézmény vesz részt a városnap megünneplésében, amire rendkívül büszkék vagyunk. Koszovóból érkező kedves vendégeink a városnap alkalmából megajándékoznak bennünket a Stevan Mokranjac Zeneiskola tanulóinak és a gračanicai Simonida ME tagjainak a fellépésével - hangsúlyozta Jasmina Stevanović.

Mint mondta, Bogdan Laban polgármester szeptember 2-án meglátogatja a város napján született csecsemőket és alkalmi ajándékkal lepi meg az édesanyákat.

Miloš Nikolić hegedűtanár megköszönte Bogdan Laban polgármesternek, amiért támogatta a Szabadkai Szimfonikus Zenekar megalapításának az ötletét, mivel ezzel Szabadka nagy lépést tett Szerbia kulturális térképén.

- Aznap a főtéren a zenekar 64 tagja lép fel, a szólista pedig Mirna Radulović és Davor Jovanović lesz. Érdekes, nem mindennapi koncertet tartunk a hazai filmek zenéjéből – mondta Miloš Nikolić.

A változatos gasztronómiai kínálatban és a régi mesterségek bemutatása során a szabadkaiaknak bemutatkoznak a gyümölcs- és zöldségszobrászok is, mondta Branislav Joka, a Tržnica igazgatója, a munkacsoport tagja.

- Emellett csütörtökön, augusztus 31-én 17 és 23 óra között a Korzón a Hadseregotthon előtti részen először tartjuk meg a szabadkai piacok napját, amelyen polgártársaink, a házias termékek előállítói mutatkoznak be, a legjobbakat pedig külön díjazzuj – mondta Branislav Joka.

Nešo Radulović, a Szabadkai Turisztikai Szervezet igazgatója, a munkacsoport tagja elmondta, hogy külön megtiszteltetés számára, amiért a városnapi ünnepségek szervezését idén először bízták a Turisztikai Szervezetre. Az ötnapos városnapi ünnepslgekre összesen hárommillió dinárt irányoztak elő.

Horvát Tímea alpolgármester, a munkacsoport tagja elmondta, hogy a városnapi ünnepségek keretében rendezik meg az I. Szabadkai Félmaratont, és türelmet valamint megértést kért a polgároktól, mivel a félmaraton idejére több városi utcát lezárnak a forgalom elől.

A városnap sporteseményekben is gazdag lesz, amelyeket több helyszínen rendeznek meg.

- A város napján rendezik meg a kispályás nyári labdarúgótorna döntőjét, augusztus 31-e és szeptember 4-e között pedig immár 24. alkalommal kerül sor a Stevan Ćele Vilotić labdarúgótornát, 15o sportoló részvételével.  Ezen a tornán Szerbia, Montenegró, Svédország, Izrael, Magyarország és Ukrajna válogatottjai mutatkoznak be. Emellett a palicsi evezősök megszervezik Szabadka nyílt evezősbajnokságát – emelte ki Nemanja Simović, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagja.

11287_2.jpg