Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Felújították a Tolmin utcát

2017.08.24.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma a sándori helyi közösségben megnyitotta a forgalom előtt a Tolmin utcát. A forgalmas utcát teljes, 660 méter hosszában felújították, emellett még mintegy 100 méteres út készült el a vasúti átjárón túl. Az úttest alapja, valamint a polimerbitumenből készült kopóréteg vastagsága 12 centiméter, az úttest hét méter széles, a munkálatok szerződéses értéke pedig mintegy 33 millió dinár. A kivitelező a szabadkai Vojput Rt. volt.

11293_1.jpg

Miután idén március 23-án megnyílt az Y-leágazás első szakasza a Szabadka-dél kijárattól a Békovai úti körforgalmú kereszteződésig, a jelenlegi szabadkai városvezetés számára  a prioritások egyike volt a Tolmin utca, illetve a NIS Petrol Belgrádi úti benzinkútja és a Békovai út közti szakasz rendezése – emelte ki a sajtó képviselőinek nyilatkozva Laban polgármester, hozzátéve, hogy ennek a rendkívül fontos közlekedési útvonalnak a felújítása határidőn belül készült el.

- Az utca felújítása hozzájárul ahhoz, hogy a nehéz teherforgalmat kihelyezzék a városközpontból, mivel a Tolmin utca és az újonnan megépített Y-leágazás a Zombori úttól a Topolyai útig összeköti a kisbajmoki Ipari övezetet a Békovai úttal, a Szabadka-dél kijárattal és az E-75-ös autóúttal. Az eszközöket, összesen 33 millió dinárt a szabadkai önkormányzat biztosította. Polgártársaink biztosak lehetnek abban, hogy elvégzünk mindent, amit megígértünk, mert a tettek, nem pedig a szavak és az üres ígéretek jellemzik Szabadka Város jelenlegi vezetőségét - hangsúlyozta Bogdan Laban.

Predrag Radivojević, az Útügyi, Várostervezési és Lakásgazdálkodási Közvállalat igazgatója többek között elmondta, hogy a Tolmin utcában eltávolították a korábbi úttestet, új aszfaltrétegek, új útszegélyek és új csapadékvíz-elvezető rendszer épült ki.  

Radivojević elmondta, hogy a Tolmin utca hossza 660 méter, majd hozzátette, hogy az Útügyi, Várostervezési és lakásgazdálkodási Közvállalat még száz méteres szakaszt épített meg a vasúti átjárón tól, így összesen 760 méternyi út épült meg.

11293_2.jpg

Sándor 7.000 lakosa nevében Nikola Milićević, a Sándori HK Közgyűlésének elnöke mondott köszönetet a polgármesternek.

- Sajnáljuk, hogy tavaly nem nyitottunk meg két, a helyi közösség szempontjából nagyon fontos utcát, amelyeket kiaszfaltoztunk, ezek pedig a Szőreg és a Stražilovo utca, amelyekben megépítettük a csatornahálózatot is.   Elkészült a csatornázás a Kamenica utcában is. Ez a harmadik utca, amely elkészült az utóbbi fél év alatt, s csak köszönetet tudok mondani a polgármesternek, hogy talált pénzt ennek az útnak a rendezésére – mondta Nikola Milićević.