Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A palicsi Szabadtéri Színpadon befejeződött a 16. Interetno Fesztivál

2017.08.26.

A magyar, hondurasi, lett, chilei, paraguayi, mexikói és szerbiai táncegyüttesek díszfelvonulásával, a záróünnepséggel és többperces tűzijátékkal – első alkalommal a palicsi Szabadtéri Színpadon véget ért a 16. Interetno Fesztivál, amelyet augusztus 22-e és 26-a között rendeztek meg városunkban.

11297_1.jpg

Miroslava Babić, a Városi Tanács kultúráért felelős tagja emlékeztetett arra a gazdag fesztiváli programra, amelyet az előző négy napban élvezhettek a látogatók.

- A városközpontban megrendezett kulturális program mellett a Városháza nyári árnyékában húzódott meg az Etnopolisz, a gasztro-falu, a borutca, az Aranykapu Játszóház, a baba- és mamaklub, a kirakodóvásár. A szabadkaiaknak és a hazai, valamint külföldi vendégeknek bemutatkoztak a régi mesterségek művelői, a népi kézművesek olyan alkotásokkal, amelyek a vidék hagyományait és kultúráját tükrözték – mondta Miroslava Babić.

A zene, a néptánc, a színpompás latin-amerikai és európai népviseletek panorámája volt látható a Népkör Magyar Művelődési Központban a Népek Táncháza keretében, emellett pedig a fesztiváli atmoszféra egy részét bemutatták Kiskunhalason, Zentán, Szenttamáson és Magyarkanizsán is.

11297_2.jpg

- A héten Szabadkán találkozott a modern és a hagyományos, a különböző kultúrák, szokások és nyelvek, abban a városban, amely őrzi és ápolja a másság gazdagságát, amely a világ kultúrájának központja, az egész világ fiataljainak a barátkozóhelye volt – emelte ki Miroslava Babić, majd hozzátette: a Szabadkáról megírt képeslapok a közösség, a tolerancia, a multikulturalizmus, a gazdag kulturális örökség, a vendégszeretet, a vidám és szívélyes emberek történetét mesélik el. 

A jelenlevőkhöz szólt Bodrogi Béla, a Népkör MMK igazgatója is.