Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Đorđević miniszter és Laban polgármester szociális-védelmi intézményekbe látogatott

2017.08.26.

Zoran Đorđević munkaügyi, foglalkoztatási, harcosügyi és szociális miniszter, valamint Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma városi szociális-védelmi intézményekbe látogatott. Felkeresték a Kolevka Gyermekotthont és a Gerontológiai Központot, ahol megismerkedtek a munkával és az ellátottak számára biztosított feltételekkel.

11298_1.jpg

A Kolevka Gyermekotthont 90 százalékban fejezték be – mondta Zoran Đorđević, majd hozzátette, hogy megállapodtak egy új projektről, amely lehetővé teszi az intézmény teljes befejezését és funkcióba helyezését.

- Jó feltételeket biztosítottak az itt elhelyezett migráns gyermekek számára. Természetesen van hely itt-tartózkodásukra addig, amíg a státusuk meg nem oldódik, és amíg a Szociális Munkaközpont nem dönti el, hogy mi is legyen velük, illetve miként gondoskodjon róluk az állam – mondta Đorđević miniszter.

A szabadkai Gerontológiai Központban tett látogatást követően Đorđević miniszter kitűnőnek ítélte meg az ottani körülményeket, de megállapította, hogy bizonyos gondok is tapasztalhatók, de az alkalmazottak igyekeznek előmozdítani munkájuk színvonalát.

- Ez a kormány és ez a minisztérium mindenképpen támogatják őket ebben. Kormányként készen állunk támogatni minden sikerre vágyó embert. Ez a két igazgató is erre törekszik, ezért megvitatjuk, miként segíthetünk nekik – emelte ki Zoran Đorđević.

Nenad Kozomora, a Kolevka igazgatója köszönetet mondott a miniszternek elő munkajellegű látogatásáért az intézményben, kiemelve, hogy számít a minisztérium maximális támogatására.

- Alapvető gondunk az ellátottak életkorának növekedése, ezért bizonyos munkálatokat kell elvégezni, hogy az intézmény alkalmassá váljon elhelyezésükre és ellátásukra. Gondok vannak a foglalkoztatottak káderösszetételével, amivel igazodnunk kellene az ellátottakkal való munkához – mondta Kozomora.

Petar Balažević, a Gerontológiai Központ igazgatója szerint a miniszteri látogatás jelentős az ellátottak élet- és tartózkodási körülményeinek a javítása szempontjából.

- Köszönetet mondok a polgármesternek is, aki támogatott bennünket a megkezdett projektek megvalósításában, de támogat bennünket a jövőben megvalósítandó projektekben is – mondta Balažević.

11298_2.jpg