Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Hírek

Befejeződött a Ruhát mindenkinek akció

2017.08.31.

A Városi Tanács oktatásért, illetve szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja, Nataša Aleksić és Ilija Đukanović, az Ana és Vlade Divac Alapítvány, továbbá az Integráció-és Tolerancia Humanitárius Központ (HCIT) képviselői az Inditeks cég támogatásával ma a Ruhát mindenkinek elnevezésű közös akció keretében a Dositej Obradović Iskolaközpont és Diákotthon tanulóit lepték meg ruha- és lábbeli csomagokkal.

11311_1.jpg

Ilija Đukanović köszönte meg az adományozók eredményes együttműködését, majd emlékeztetett rá, hogy ez a harmadik csomagosztás, s hogy a Dositej Obradović Iskolaközpont és Diákotthon gyermekei ezúttal másodszor részesültek az adományokból.

- Az Alapítvánnyal való együttműködés keretében több projekt valósult meg: bővítették a szabadkai Városi Vöröskereszt népkonyhájának a kapacitásait, felszerelést adományoztak a rendkívüli helyzetekre való reagálás megkönnyítésére, és továbbképzést szerveztek a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó helyi törzskar tagjai számára – mondta Đukanović.

Az Ana és Vlade Divac Alapítvány nevében a kitűnő együttműködésért minden partnerüknek, önkéntesnek, az USAID-nek, Szabadka polgárainak és a város önkormányzatának Vlatko Jovičević, az Ana és Vlade Divac Alapítvány projektjeinek helyi koordinátora mondott köszönetet.

- Együttesen nagy munkát végeztünk, hogy válaszoljunk a migránsválság városunkban tapasztalható kihívásaira. Igyekeztünk erősíteni a migránsoknak, de a helyi lakosságnak is különböző szolgáltatásokat nyújtó intézményeket és szervezeteket - mondta Jovićević.

Az Ana és Vlade Divac Alapítvány az USAID-del együttműködve 10 asztali számítógépet (PC-t) adományozott monitorral és a többi felszereléssel együtt a Miloš Crnjanski ÁI IT kabinetjének a berendezéséhez. Ebbe az iskolába jár egyébként Rami Aboudan (13), aki nagyanyjával és édesanyjával együtt menekült el az aleppói háborús rombolások elől, és a nagyanya szabadkai családi házában húzódott meg. A Miloš Crnjanski ÁI tanulói és tanárai minden igyekezetükkel azon vannak, hogy megkönnyítsék számára az új iskolába való beilleszkedést.

Az Ana és Vlade Divac Alapítvány a lokális közösségeknek a migránsválság okozta gondjaik enyhítésére indította el 2016. szeptember 1-jén a támogatási projekteket, amelyek most 2017. szeptember 1-vel zárultak.