Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megtartották a városnapi díszülést

2017.09.01.

A város lobogójának ünnepélyes felvonásával és a Városi Képviselő-testület díszülésével, amelyen átnyújtották a díszpolgári címmel és a Pro Urbe-díjjal járó oklevelet és plakettet, megünnepelték szeptember 1-jét, Szabadka Város napját. A Városháza Dísztermében megtartott ünnepségen jelen voltak a szabadkai főkonzulátusok képviselői, az állami és a tartományi szervek, a nemzeti tanácsok, a testvér- illetve partnervárosok, az egyházak és a művelődési intézmények képviselői, valamint a Városi Képviselő-testület tanácsnokai.

11314_1.jpg

A díszülésen beszédet mondott Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Bunford Tivadar, a Városi Képviselő-testület elnöke.

A Városi Képviselő-testület díszülésén átnyújtották a Díszpolgári címmel és a Pro Urbe-díjjal járó okleveleket és plaketteket. Ezt az elismerést kiemelkedő és időtálló életművéért, Szabadka Város hazai és külföldi tekintélyének a növeléséhez való hozzájárulásáért dr. Andrija Peić Tukuljacnak adományozták. A díszpolgári címmel járó oklevelet és plakettet Bogdan Laban, Szabadka polgármestere nyújtotta át.

A kiemelkedő alkotásokért és tevékenységekért, melyek jelentősen hozzájárulnak Szabadka Város
tekintélyének, anyagi és szellemi értékeinek növeléséhez, idén Pro Urbe díjban részesült Paskó Csaba római katolikus lelkész, karmester és zenepedagógus, Ivan Šarčević amatőr festő és Vékony Lajos képzőművész, keramikus. A Pro Urbe-díjak odaítéléséről szóló oklevelet és a plakettet Bunford Tivadar, a Városi Képviselő-testület elnöke nyújtotta át. A díjazottak nevében dr. Andrija Peić Tukuljac köszönte meg az elismeréseket.

A díszülés Szerbia himnuszával kezdődött, amelyet a Sveti Roman Melod templomi kórus adott elő. A művelődési műsorban fellépett Lakatos Evelin – hegedű, a szabadkai Zeneiskola tanulója is.

11314_2.jpg

A képviselő-testület elnökének beszéde.