Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megnyílt a Vid-nap 2016-2017 című kiállítás

2017.09.01.

A Városháza előcsarnokában ma este megnyílt a gračanicai 2016. és 2017. évi Vid-napi Festő Művésztelep kiállítása. Jasmina Stevanović, a Társadalmi-tevékenységügyi Titkárság titkára a kiállítás megnyitásakor kiemelte, hogy a gračanicai Vid-Napi Festő Művésztelep közel két évtizede fontos szegmense Koszovó és Metóhiában a mai szerb kultúrának, s az egyik legjelentősebb kulturális esemény Koszovó és Metóhiában.

11317_1.jpg

Köszönet a gračanicai Művelődési Otthonnak, mert a város napja alkalmából minden évben programjával elhozza nekünk egük és színeik egy darabkáját – hangsúlyozta Jasmina Stevanović.

Szabadka és Gračanice együttműködése néhány éve tart.

Szeretnénk, ha jövőre is eljönnének hozzánk, s elhoznák lelkük egy darabját, amely bármilyen művészi formába bújtatva mindig magán viseli a szeretet, a patriotizmus és a szépség színeit – mondta Jasmina Stevanović.

Žarko Milenković, a gračanicai Művelődési Otthon képviseletében mondott köszönetet a szívélyes fogadtatásért, hozzátéve, hogy a Koszovóban és Metóhiában élők és alkotók számára sokat jelent egy ilyen esemény.

A kiállítás-megnyitó moderátora Mile Tasić volt.

11317_2.jpg