Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A Szabadkai Szimfonikus Zenekar és a Budapest Bár nagy közönségsikere

2017.09.01.

A Városháza zsúfolásig megtelt Dísztermében nagy sikerű koncertet adott a város napja alkalmából a Szabadkai Szimfonikus Zenekar és a két szólista, Mirna Radulović, valamint Davor Jovanović, akik Mikica Jevtić vezényletével nagy sikert arattak a hazai filmzene kedvelői körében. Ezt követően, 22 óra 30 perctől a Szabadság téren a budapesti Budapest Bár együttes lépett fel. A gyenge esőtől sem zavartatva szép számú szabadkai élvezte az együttes fellépését.

11320_1.jpg

A Szabadkai Szimfonikus Zenekar az ünnepi alkalomra a legismertebb filmzenékkel készült: a Montevideó, a Nemzeti osztály, a Feláldozottak, a Balkán Express, a Nyolcórai fütty, a Maratonfutók tiszteletkört futnak, a Flojd és más filmek betétdalai csendültek fel. A nem mindennapi fellépés koncertmestere Miloš Nikolić volt.

A koncertet eredetileg 20 óra 30 perctől a Szabadság téren kellett volna megtartani, de a beharangozott rossz idő miatt a helyszínt áttették a Városháza Dísztermébe.

A Budapest Bár együttes koncertjén Farkas Róbert vezetésével fellépett Németh Juci énekesnő és Szűcs Krisztián énekes is. A két és fél órás programban roma feldolgozásban hangzottak el a dalok remek zenészek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek az előadásában.

11320_2.jpg

A nap folyamán a kis színpadon, amelyet a városközpontban állítottak fel, dinamikus, kivételes program volt látható. 13-tól 18 óráig az iskolák, különböző egyesületek és művelődési egyesületek több száz, főleg fiatal előadói váltották egymást.