Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Ivan Mišeljkin és Szabó Nóra nyerte az I. Szabadkai Félmaratont

2017.09.02.

Az I. Szabadkai Félmaraton, amelyet a városnapi rendezvények keretében tartottak meg, hazánkból és külföldről mintegy 500 amatőr futót és versenyzőt mozgósított. Az indulók egy része az örömfutamban öt kilométert tett meg, a 21,1 kilométeres távot pedig 1 óra 18 perc 38 másodperces idővel elsőként a belgrádi Ivan Miškeljin tette meg. A női mezőny legjobbja, a budapesti Szabó Nóra öt perccel később ért célba.

11321_1.jpg

A félmaraton befejezte után Horvát Tímea alpolgármester a sajtó képviselőinek elmondta, hogy ez a verseny egyedülálló, mivel a pálya a város legjelentősebb épületei és emlékművei között haladt el.

Mindenki, aki részt vett a mai félmaratonon és a többi futamban, bekerült Szabadka történetébe. A verseny lehetővé tette minden résztvevő számára, hogy megismerkedjen városunk nevezetességeivel, mert a pálya vonala olyan volt, hogy a versenyzők elhaladva az épületek, emlékművek mellett megismerkedhettek Szabadka múltjával, építészetével, jelentős személyiségeivel és sportolóival – hangsúlyozta Horvát Tímea.

Az örömfutam győztesei Malagurski Adrián és Katarina Pohlod lettek. A Horizont Sportegyesület és az Active Kids SE az 1. Szabadkai Félmaraton keretében két futamot szerveztek a gyermekek számára is 3-tól 10 éves korig. A 3-4 éves gyermekek 100 métert, az 5-10 évesek pedig 300 métert futottak.

A félmaratont a Horizont SE szervezte, a rendezvényt pedig támogatta Szabadka Városa.

11321_2.jpg