Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A Közkórház számára értékes adomány Hollandiából

2017.09.04.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és dr. Slobodan Puškar, a Közkórház igazgatója ma jelen voltak egy értékes, kórházi felszerelésből álló adomány átvételénél, amely a hollandiai Eindhoven melletti Vught városából érkezett.

11329_1.jpg

A polgármester ebből az alkalomból elmondta, hogy értékes adományról van szó, amely 32 kórházi ágyból, madracokból és éjjeli szekrényekből, kórházi bútorokból, székekből, ágyneműből, takarókból és gyógyászati felszerelésből áll, amely Ellie van Meurs, férje Tom, valamint gyermekeik, Viktor és Eva kezdeményezésére és szervezésében érkezett városunkba.

Köszönöm Ellie van Meurs asszonynak és családjának a segítségért, amelyet immár második alkalommal nyújtanak nekünk. 2015 júliusában ugyanis hasonló adományt biztosítottak a szabadkai Közkórház számára, amely akkor a holland Boxtel városából érkezett. Hiszem, hogy ez a sikeres együttműködés tovább folytatódik, annál is inkább, mivel Ellie van Meurs és családja szabadidejét és az ünnepeket rendszerint palicsi házukban töltik – hangsúlyozta Laban polgármester, hozzátéve, hogy a jótevő család kérésére nem közlik az adomány értékét.

11329_2.jpg

Slobodan Puškar elmondta, hogy a Közkórház a legkorszerűbb ágyakat kapta, amelyek egyes részei elektromosan mozgathatók, továbbá szekrényeket, kerekes székeket, ágyneműt, ami a Közkórházban nagyobb kényelmet és színvonalasabb gyógykezelést biztosít a páciensek számára.

A mai mellett idén már több adományt is kaptunk, így néhány nappal ezelőtt a tartományi Kormánytól pénzt kaptunk egy gasztroenterológiai vizsgálóberendezés, azaz egy kolonoszkóp vásárlására. Korábban a szemészeti rendelő felszerelését tettük teljessé egy legkorszerűbb szemdiagnosztikai készülékkel, vagyis folyamatos a Közkórház korszerűsítése. Az angioterem gyakorlatilag kész, már csak az egészségügyi felülvizsgálat eredményeire várunk, s csak napok kérdése, hogy mikor kezdjük meg a szív koszorúár-betegségeinek a diagnosztizálását, illetve az akut miokardiális infarktus kezelését is a szabadkai Közkórházban – emelte ki dr. Puškar.  

A hollandiai adományozásban Szabadka Város nyújtott segítséget, a szállítást pedig az oromhegyesi Bata trans Kft. bonyolította le sikerrel.

11329_3.jpg