Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Šarčević miniszter Szabadkára látogatott

2017.09.06.

Mladen Šarčević oktatási, tudományügyi és technológia-fejlesztési miniszter ma Szabadkán megbeszéléseket folytatott Bogdan Laban polgármesterrel. A Városházán tartott megbeszélést követően Šarčević miniszter és Laban polgármester ellátogattak a Sonja Marinković Általános Iskolába és bejárták a palicsi egyetemista nyaralóközpont építési munkálatait.

11339_1.jpg

Rendkívül elégedett vagyok azzal, ahogyan az önkormányzat gondoskodik az oktatói-nevelői intézményekről, de a meglátogatott iskola működésével is – mondta Šarčević miniszter, hozzátéve, hogy az iskola felújítására eddig az állam 48 millió dinárt biztosított.

- Örülök annak, hogy a vezetőség és az iskola dolgozói igyekeznek előmozdítani az oktatás színvonalát. Ezt bizonyítja az is, hogy az iskolában több projekt megvalósítása van folyamatban, amelyek egyike az Univerexport céggel közösen a vállalkozói tudás és kompetenciák megszerzésére irányul. A projektbe összesen 40 iskola kapcsolódott be - mondta Šarčević miniszter.

11339_2.jpg

Laban polgármester elmondta, hogy csak közös erőfeszítésekkel javíthatjuk az oktatást.

- Köszönet a miniszteri látogatásért, a szerb Kormánynak és a tartományi Kormánynak pedig amiért ebben az évben több száz millió dinárt fektettek be iskoláinkban. Hálás vagyok, amiért a tanulóknak, de a tanároknak is jobb feltételeket tudunk biztosítani, mivel ezáltal lehetőségük van a tudásszint növelésére – emelte ki Bogdan Laban.

Pajica Bašić, a Sonja Marinković ÁI igazgatója elmondta, hogy még nem végeztek minden munkával, hiszen rövidesen kezdetét veszi a tornaterem felújítása és átépítése, s hogy reményei szerint más iskolák is követni fogják példájukat, s ugyancsak hozzálátnak majd a felújításhoz.

11339_3.jpg