Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Palicson megkezdődtek a szüreti napok

2017.09.16.

Ma Palicson megkezdődtek a hagyományos szüreti napok, amelyet ezúttal 28-adszor rendeznek meg a gyümölcs- és zöldségfélék betakarítása, a borkészítés, valamint a gyümölcsösökben, szőlőskertekben esedékes munkák befejezése jegyében. A nyitóünnepségen a palicsi Vigadó teraszán a szabadkai Ramona Grubanovnak átadták a szüret királynőjének a koronáját. A legjobb szőlész címet Varkulya László érdemelte ki, az Arena Zabatkiensis Borlovagrend tagjai sorába pedig felvették a Regőcei Szőlőskertek Szőlészeti és Borászati Egyesület tagjait. A kétnapos rendezvényt  Srđan Samardžić, a szabadkai Városi Tanács turizmusért, beruházásokért és nemzetközi együttműködésért felelős tagja nyitotta meg.

11361_1.jpg

Samardžić ebből az alkalomból Bogdan Laban szabadkai polgármester és a maga nevében kívánt a vendégeknek kellemes itt-tartózkodást, a szervezőknek pedig azt kívánta, hogy legyen sikeres az idei rendezvénysorozat is.

– Jó és szorgalmas gyümölcs- és szőlőtermelőink, földműves polgártársaink idén is bemutatják gazdag kínálatukat. Nekünk pedig nincs más dolgunk, mint élvezzük munkájuk gyümölcsét és büszkélkedjünk eredményeikkel - emelte ki Srđan Samardžić.

A jelenlevőket köszöntötte még Miladin Vidaković, a Palics Park KV igazgatóhelyettese, valamint Dobó Márta, a palicsi HK Közgyűlésének elnöke, a nyitóünnepség keretében pedig Szabó Máriának, a Matko Vuković Általános Iskola tanulójának átadták a Mentális Aritmetikai Iskola Kis zseni-ösztöndíját.

A szüreti napok rendezvénysorozata keretében idén is sok gyümölcs- és zöldségtermelő, borász, kézműves és télirevaló-készítő mutatkozott be.

A nap folyamán zenei programok kerülnek előtérbe. Két tamburazenekar lép fel, az Uspomena 16-tól 18 óráig, majd pedig a Ravnica lép fel a Zenepavilonban 18-tól 20 óráig.

A rendezvény második napjának délelőttje a gyermekeknek szóló műsoroké, gyermekelőadások, animátorok, műhelymunkák, zsákbamacska illetve tánciskolák fellépései várják a legkisebbeket.

Vasárnap, szeptember 17-én a programban szerepel az ajvárfőző-verseny is, amelyet egyszerre több helyszínen rendeznek meg. A balkáni konyha különlegességét, uralkodó ételét kiváló szakácsok és az étek szerelmesei Szerbia 30 városában készítik el versenyszerűen.