Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Események

Megkezdődtek a XXI: Méhészeti Napok

2017.09.23.

Dragoljub Matić, a Pčela Méhész Egyesület elnöke nyitotta meg a Méhészeti Napokat, amelyet ezúttal 21. alkalommal rendeztek meg Szabadkán 2017. szeptember 23-án és 24-én. A hagyományos rendezvényen 19 méztermelő mutatkozott be Szerbiából, Magyarországról és Romániából, emellett pedig 9-en állították ki méhészeti felszerelésüket.

11373_1.jpg

Matić a rendezvény megnyitásakor mindenkinek kellemes itt-tartózkodást kívánt, majd arra kérte a jelenlevőket, hogy kóstolják meg a mézet és méhészeti termékeket, a sörtől és fagylalttól kezdve a különböző mézeskalácsokon át a többi méhészeti termékig.

Radomir Vlačo, a Méhész Szervezetek Vajdasági Szövetségének elnökekiemelte, hogy a vajdasági méhészeknek minél több ilyen rendezvényt kellene szervezniük.

Tatjana Mrdak, a méhész szervezetek szerbiai szövetsége nevében gratulált a házigazdáknak, amiért sikerült megőrizniük ezt a rendezvényt, amely - mint mondta - Szabadka számára hatalmas értéket jelent.

A Pčela Méhész Egyesület Szabadka Város támogatásával a város 20 általános iskolájában már két éve megszervezi a Mézes reggeli elnevezésű akciót. Ratko Lazarević, a Pčela Egyesület nevében kiemelte, hogy céljuk a gyermekeket legkisebb koruktól kezdve megismertetni az egészséges táplálkozás jelentőségével.

A mézzel kapcsolatos legjobb rajzot idén Martina Vuković, a tavankúti Matija Gubec ÁI negyedikes tanulója készítette.

A mai ünnepséget a Korzón végighaladó díszmenet, a mazsorettek, Balla Nóra magyarországi mézkirálynő és a méz lovagrend tagjainak a felvonulása vezette be, majd alkalmi művelődési műsort láthatott a közönség.