Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Események

Palicson megtartották az I. Bor Maratont

2017.09.23.

Rasim Ljajić, a Kormány alelnöke, kereskedelmi, turisztikai és távközlési miniszter Palicson megnyitotta az I. Bor Maratont, kiemelve: ez a fesztivál olyan potenciállal rendelkezik, hogy Szerbiában a leglátogatottabbak közé tartozzon.

11374_1.jpg

- Először tartjuk meg ezt a rendezvényt, ami ritkaságszámba megy, figyelembe véve, hogy kilenc bejegyzett borutat és nyolc bor-oázist tartunk számon. Biztos vagyok abban, hogy a rendezvény Szerbiában a hét-nyolc legfontosabb, legtömegesebb és leglátogatottabb legyen - emelte ki Rasim Ljajić. - Ma megtörjük a jeget. Átvettük más országok tapasztalatait, amelyeknek sokkal nagyobbak a hagyományaik az ilyen maratonok megszervezésében, gondolok itt elsősorban a bordeaux-i Bor Maratonra.  

Ljajić úgy vlte, hogy ez a legjobb módja annak, hogy Palics és Szabadka turisztikai célállomásként nevet szerezzen magának, egyúttal pedig Szerbia is az ilyen jellegű turizmus szempontjából.

11374_2.jpg

A miniszter emlékeztetett rá, hogy Szerbiában mintegy 900 rendezvényt tartanak számon, de ha figyelembe vesszük a kevésbé jelentőseket is, akkor számuk eléri a 3.000-et is. 

A Borfutamot professzionális és amatőr sportolók számára rendezték meg 21,1 km távon, amely áthaladt a Palicsi-tó festői tájain és környékén, a szőlősökön, borászatok, tanyák és számos frissítő-állomás mellett, amelyeken a résztvevők megkóstolhatták annak a borászatnak a borait, amelyek mellett elfutottak. Összesen több mint 300-an álltak rajthoz. A Borfutamot a belgrádi Igor Stanojević nyerte, aki a távot 1 óra 21 perc és 50 másodperc alatt tette meg.

Az Élvezetek futamát hat kilométeren rendezték meg,  amelyen nem volt részvételi díj és bárki, bármilyen korosztályból rajthoz állhatott, akár futva, akár sétálva kívánta megtenni a távot. Ebben a versenyben több mint 600-an vettek részt.

11374_3.jpg