Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Események

Hetedik Gyümölcsfesztivál

2017.09.30.

A tavankúti Balažević Etno Tanyán megtartották a VII. Gyümölcsfesztivált. Több mint 40 kiállító mutatta be gyümölcsből készült termékeit, a látogatók pedig megkóstolhatták a vidék különlegességeit.

11388_1.jpg

Ladislav Suknović, a tavankúti Matija Gubec Horvát Művelődési és Közművelési Egyesület elnöke elmondta, hogy bemutatkoztak az arónia- és levendula-termesztők is, illetve a kézművesek is.

Szeretnénk összekapcsolni a kultúrát és a gazdaságot, Tavankútnak pedig ehhez minden adottsága megvan. Bennünket a szalmából készült tárgyak, az alma és a tamburazene jellemez – mondta Suknović.

A Fesztiválon először mutatkoztak be a szabadkai Ivan Milutinović Általános Iskola második osztályos tanulói, akik horvát nyelven tanulnak. Ők befőtteket és savanyúságokat állítottak ki.

Az újságban olvastunk a Fesztiválról, s a gyermekekkel együtt úgy döntöttünk, hogy mi is részt veszünk rajta. Az iskolában megszerveztünk egy őszi tematikus napot. A gyermekek hozták az üvegeket, a zöldség- és gyümölcsféléket, valamint szüleik receptjét, hogy hogyan is készül a befőtt és a savanyúság. Saját maguk darabolták és rakták üvegbe a zöldségféléket, a negyedikesek feladata pedig az volt, hogy a receptek szerint kimérjék a gyümölcsöt, illetve a zöldségeket – mondta Sanja Dulić tanítónő.

A Fesztivál megrendezését segítette a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság és Szabadka Városa.