Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Új, tartán borítású sportpályát kapott a Jovan Mikić ÁI

2017.10.02.

Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúság-ügyi titkár, valamint Nemanja Simović, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagja ma a szabadkai Jovan Mikić Általános Iskola tanulóinak átadták az újonnan megépített, tartán borítású sportpályát. A beruházáshoz a tartományi Kormány kétmillió, Szabadka Város pedig 450.000 dinárt biztosított.

11392_1.jpg

A Tartományi Sport- és Ifjúság-ügyi Titkárságnak és Szabadka Városnak köszönhetően a gyermekhét keretében a csaknem 50 éves, elavult és használhatatlan sportpálya helyén ma egy új sportpályát nyitunk meg - mondta a sajtó képviselőinek Marija Milodanović, a Jovan Mikić ÁI igazgatónője.

- Köszönet mindenkinek, aki segített a projekt megvalósításában. Köszönet Szabadka polgármesterének is, aki az iskolák szükségleteit és az iskolai oktatás feltételeinek a javítását az önkormányzat prioritásai közé sorolta, ami valóban sokat jelent a számunkra - mondta Marija Milodanović, hozzátéve, hogy a 2017/2018-as tanévben 36 elsős iratkozott be, s hogy jelenleg az iskolának 483 tanulója van.

Vladimir Batez elégedettségének adott hangot, amiért a Jovan Mikić ÁI új sportpályát kapott, kiemelve, hogy a sportinfrastruktúra kiépítése, a sportpályák átalakítása és felújítása a tartományi Kormány és a Tartományi Sport- és Ifjúság-ügyi Titkárság prioritásainak az egyike. Elmondta, hogy idén júniusban, a költségvetés módosítása és a pályázat kiírása után a Tartományi Sport- és Ifjúság-ügyi Titkárság pénzt biztosított a szabadkai Ivan Milutinović ÁI tornaterme padlóburkolatának a felújítására, valamint egy szabadtéri sportpálya megépítésére a szabadkai Kizúr István Általános Iskolában.

Mint azt ígértük, az új sportinfrastruktúra megépítése lesz a szabadkai önkormányzat prioritásainak egyike - mondta Nemanja Simović, majd hozzátette, hogy a sétaerdei úszómedence új, felfújható sátrának a felszerelése és a Városi Stadion reflektorvilágításának a megépítése után folyamatban van a törvény által előírt eljárás a Sportcsarnok légkondicionálásának a megoldására is.

- Ma a Jovan Mikić ÁI tanulóinak új, tartán borítású sportpályát adunk át, amely javítja a testnevelés színvonalát és csökkenti a tanulók sérülésének a veszélyeit. A Szent Száva ÁI tornatermének a felújítása után ezzel a tartományi Kormány és Szabadka Város újabb közös projektje valósult meg. A pálya megépítése 2.450.000 dinárba került, azzal, hogy a Város az előkészítő munkálatokra 450.000 dinárt költött, a Tartomány pedig kétmillió dinárt biztosított - mondta Nemanja Simović, majd bejelentette, hogy 2017. október 9-én a Május elseje utcai sportközpontban a polgárok még egy tartán borítású pályát vehetnek majd birtokukba.

 11392_2.jpg