Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 11. ülését

2017.10.04.

A Városháza Dísztermében ma megtartották a Városi Képviselő-testület 11. ülését, amelyen záróhatározatban fogadtak el jelentést Szabadka Város költségvetésének a 2017. január 1-je és június 30-a közötti időszakban történt megvalósításáról és rendeletet hoztak többek között a Szegedi úttól északra és a Partizán bázisok utcától keletre eső144-es blokk (az egykori Kosta Nađ kaszárnya-komplexum) részletes szabályozási tervének meghozataláról, Szabadka és Palics 2030-ig érvényes általános településrendezési tervének a kidolgozásáról, továbbá Szabadka Város és a montenegrói Berane község közötti együttműködés létrehozásáról.

11395_1.jpg

A tanácsnokok egyebek mellett rendeletben módosították Szabadka Város Ifjúsági Irodájának a megalapításáról szóló rendeletet, rendeletet hoztak a Szabadka Város területéről származó hallgatók ösztöndíjazásáról, továbbá határozatot hoztak a Szabadkai Gázművek KKV, a Palics-Ludas KV, az Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat, illetve a Vízművek és Csatornázási KKV igazgatójának a kinevezéséről.

A költségvetési rendszerről szóló törvény alapján az önkormányzat pénzügyekben illetékes szerve köteles folyamatosan figyelemmel kísérni a költségvetés megvalósítását és évente legalább kétszer köteles tájékoztatni az önkormányzat illetékes végrehajtó szervét, mégpedig kötelezően a hat- illetve kilenchavi időszak elteltével. A Szabadka Város 2017. évi költségvetéséről szóló rendeletet 2016. december 28-án fogadta el a Városi Képviselő-testület. Szabadka Város költségvetése a 2017. év január-júniusi időszakában 2.712.271.510 dinárral rendelkezett, ami az éves előirányzat 42,71 százaléka. Az előző év azonos időszakának bevételeihez és kiadásaihoz képest a költségvetés 11,99 százalékkal több pénzzel rendelkezett.

Az ülésen a nyilvános pályázati eljárás lebonyolítását követően a kinevezettek munkába lépésének napjától számított négy éves megbízatási időre Ződi Ildikót kinevezték a Szabadkai Gázművek, Dobó Mártát pedig a Palics-Ludas KV igazgatójává. Az Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatójává Predrag Radivojevićet, a Vízművek és Csatornázási KKV igazgatójává pedig Sugár Györgyöt nevezték ki.

Határozatot hoztak több gazdasági társaság, közvállalat és kommunális közvállalat 2016. évi működési tervének megvalósulási fokáról szóló beszámoló jóváhagyásáról. Ezek a szabadkai Regionális Hulladéktároló Hulladékgazdálkodási Korlátolt Felelősségű Társaság, a Köztisztasági és Parkosítási KKV, a Kéményseprő KKV, a Temetkezési KKV, a Stadion KKV, q Szabadkai Távfűtőművek KKV, a Szabadkai Piacok KKV, a Vízművek és Csatornázási KKV, az Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat, a Palics-Ludas KV, a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat, a palicsi Palics Park Idegenforgalmi Területfejlesztő Kft., a Parking KKV és a Szabadkai Gázművek.

Ugyancsak határozatban hagyták jóvá több közvállalat és kommunális közvállalat előző években keletkezett vesztesége részleges lefedéséről szóló döntéseket, határozatban hagyták jóvá az egyes közvállalatok és kommunális közvállalatok nyereség-elosztásról szóló döntéseit, valamint több közvállalat és kommunális közvállalat 2017. évi működési tervének első és második módosításárról szóló döntéseket.