Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Beharangozták az újévi kispályás labdarúgó-tornát

2017.11.07.

A szabadkai Sportcsarnokban 2017. december 10-e és 2018. január 14-e között rendezik meg a 45. újévi kispályás labdarúgó tornát. A tornára mától lehet jelentkezni addig, amíg be nem telik a 32-es nevezési szám, illetve legkésőbb 2017. december 6-ig, amikor megejtik a sorsolást. Az első helyezett csapat 400.000 dináros pénzjutalmat kap, a második helyezett 100.000 dinárt, a harmadik pedig 50.000 dináros pénzdíjban részesül. A hagyományos újévi kispályás labdarúgó-tornát idén először szervezi meg Szabadka Város Sportszövetsége. A torna technikai szervezője a Stadion KKV.

11449_1.jpg

Nemanja Simović, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagja a Városháza Média Központjában megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az idén változások történtek az előző időszakhoz képest, mivel a szervezést összhangba kellett hozni az új sporttörvénnyel.

- Az idei torna szervezője a szabadkai Sportszövetség lesz. Erre a törvény kötelez bennünket, s mi el is végeztük a kötelező összehangolást.  Az eddigi szervező, a Stadion KKV technikai szervezővé válik, vagyis biztosítja a torna kellő megszervezéséhez szükséges logisztikai támogatást.  A szabadkai sport-közvéleményt megszoktattuk, hogy a térségben ez az egyik legjobban megszervezett torna, s véleményem szerint az ezzel kapcsolatos kötelezettségünknek és feladatunknak idén is eleget fogunk tenni – hangsúlyozta Simović.

Goran Marinković, a szabadkai Sportszövetség titkára elmondta, hogy örül amiért a Sportszövetség vette át egy ilyen jelentős, évente sok csapatot mozgósító hagyományos torna szervezését, amely iránt nagy érdeklődést mutat a kispályás labdarúgást kedvelő szabadkai közönség. 

- Igyekszünk majd folytatni a tornához méltó sikeres szervezőmunkát.  Megpróbálunk néhány újdonságot is bevezetni, az eddigi érdeklődés pedig azt mutatja, hogy a két külföldi csapat, amely szeretne részt venni a tornán, hozzájárulna a torna színvonalának a javításához.  Köszönjük a Városnak, a tartományi és a köztársasági Sportszövetségnek a torna szervezéséhez nyújtott támogatást, valamint azoknak a cégeknek a támogatását is, amelyek az újévi tornára különösen nagy érdeklődést kiváltó sporteseményként tekintenek. Az első helyért járó pénzdíj 400.000 dinár, a második helyezett csapat 100.000, a harmadik pedig 50.000 dinárt kap – hangsúlyozta Marinković, hozzátéve, hogy a torna mérkőzéseit hétvégeken játsszák, az ünnepek idején szünnapot tartanak, így nem zavarják meg a Sportcsarnokot használó csapatok edzéseinek és mérkőzéseinek a rendjét.

Tóth Róbert, a Stadion KKV igazgatója annak a reményének adott hangot, hogy a torna a jövőben is sikeres lesz, s hogy nagy érdeklődést vált ki a polgárok körében.

- A belépőjegyeket a torna kezdetétől árusítják majd, az egész napos programra 100 dinárba kerül a jegy – mondta Tóth.

Dejan Vuković, a torna szervezőbizottságának tagja elmondta, hogy a nevezési díj nem változott a tavalyihoz képest és hogy 12.000 dinárt tesz ki. A csapatok már mától jelentkezhetnek a tornára Szabadka Város Sportszövetségében, amely a Jadran épületében található, munkanapokon 8 és 15 óra között – a 32 csapatos létszám betöltéséig, vagy legkésőbb 2017. december 6-ig, a torna sorsolásának a napjáig.

- A csapatokat 4-4 tagú csoportokba sorsolják. A sorsolást december 6-án ejtik meg a Sportszövetség Trófea termében. Félig irányított lesz a sorsolás, mivel a csapatokat eddigi szereplésük és az újévi tornákon való részvételük alapján három kalapba osztjuk. A futsal szabályai szerint rendezzük a tornát, azaz a csapatokat továbbra is hat (5+1) játékos alkotja. A mérkőzések kétszer 20 percig tartanak, négyes méretű labdával játsszák őket – mondta Vuković.

A tornával és a nevezéssel kapcsolatban az érdeklődők a 024/553 306-os vagy 064/22-03-407-es telefonszámon, illetve személyesen Szabadka Város Sportszövetségében kaphatnak részletes felvilágosítást.