Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Átadták a tavalyi tanév évfolyamelső tanulóinak a jutalmakat

2017.11.07.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere, Dragi Vučković, az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet vezetője, valamint Borislav Staničkov, a zombori tankerület elöljárója ma a Városháza Dísztermében ünnepélyesen átnyújtották az észak-bácskai általános és középiskolák 2016/2017. évi évfolyamelső tanulóinka a jutalmakat.  A Znamenite ličnosti Srbije /Szerbia jelentős személyiségei/ című albumot a pénzérmékkel és könyvekkel együtt Szabadkáról, Topolyáról és Kishegyesről 18 középiskolás és 40 általános iskolás tanuló vette át.

11451_1.jpg

A mai esemény azt bizonyítja, hogy a legjobb tanulók eredményei nem kerülik el a figyelmet, s hogy a jövőben is minden újabb eredménynél is támogatásban részesülnek – mondta Laban polgármester a tanulók, szüleik, tanáraik és iskolaigazgatóik előtt.

- Ez a legjobb módja az igazi értékek népszerűsítésének, mert hiszem, hogy a mostani évfolyamelsők a nem is olyan távoli jövőben sikeres emberek lesznek, akik a különböző területeken szabna irányt az ország és a város számára.  Igyekezetetekkel, munkátokkal, szorgalmatokkal és tudásotokkal példát mutattok, hogy milyen irányban és hogyan kell haladniuk nem csak évfolyamtársaitok, hanem az eljövendő generációk számára is. Az évfolyamelső tanulóknak átnyújtott Znamenite ličnosti Srbije című album, a pénzérmék és a könyvek további tanulásra kellene, hogy ösztönözzenek benneteket, hogy még jobban igyekezzetek, s hogy megmutassa, jó úton jártok – emelte ki Bogdan Laban.

A polgármester hozzátette: azt várjuk el tőletek, hogy a jövőben is a legjobbak legyetek, a magatokkal hozott tudás és jólneveltség pedig sok, kedvező lehetőségekkel kecsegtető ajtót nyit meg előttetek.

11451_2.jpg

- A mi kötelességünk az oktatásba fektetve minél jobb tanulási feltételeket teremteni a számotokra, de hogy álmaitokat itthon valósítsátok meg, s hogy ne kelljen más országba mennetek azért, hogy megvalósítsátok elképzeléseiteket és hogy családot alapítsatok. Ezért is küzdünk minden egyes új munkahelyért és új beruházásért – mondta Laban polgármester, majd az évfolyamelsőknek továbbtanulásukhoz sok sikert kívánt.

A jelenlevőket a szerb kormány és Ana Brnabić kormányfő nevében Dragi Vučković köszöntötte.

11451_3.jpg

- A szerb Kormány az újításokat, a digitalizációt és az információs technológiákat prioritásként kezeli. Tavaly a cégek, társaságok innovatív tudására három millió eurót hagyott jóvá, s ezek a cégek 50 százalékkal megnövelték termelékenységüket és ötszörösére növelték a kivitelüket. Ez az az út, amelyet most építünk azért, hogy mindannyian itt maradjunk, hogy Szerbia, Szabadka, Topolya és Kishegyes is jobb legyen veletek – hangsúlyozta Vučković.

Borislav Staničkov azt mondta, hogy megtiszteltetés számára, amiért idén is részt vehet az évfolyamelső ünnepélyes díjátadásán. Emlékeztetett rá, hogy az Oktatási, Tudomány- és Technológiaügyi Minisztérium 2010 óta a belgrádi Politika Rt. vállalattal együtt jutalmazza az évfolyamelsőket pénzérmékkel és a neves szerb személyiségeket bemutató albummal.

11451_4.jpg

 - Ez egy csekély ajándék, amelynek a legjobbakat további munkára kell ösztönöznie, az őket követőket pedig arra kell sarkallnia, hogy kövessék a díjazottak útját. Tudjuk, hogy nem mindig könnyű tanulni, s hogy – mint azt Arisztotelész mondta: A tanulás gyökere keserű, de a gyümölcse édes.” Kívánom, hogy az előttetek álló karrieretek során élvezzétek a tanulás édes gyümölcseit. Az Oktatás, Tudomány- és Technológia-ügyi Minisztérium nevében gratulálok a megérdemelt elismerésekhez – mondta Staničkov.