Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Együttműködési megállapodás Szabadka Városa és az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet KGK között

2017.11.10.

A Városháza Média Központjában ma gazdasági-műszaki együttműködési szerződést írt alá a Szerb Gazdasági Kamara Észak-bácskai Közigazgatási Körzethez tartozó Körzeti Gazdasági Kamarája és Szabadka Városa között. A megállapodást Slobodan Vojinović, a Körzeti Gazdasági Kamara igazgatója és Srđan Samardžić, a Városi Tanács turizmusért, beruházásokért és nemzetközi együttműködésért felelős tagja írta alá.

11456_1.jpg

Srđan Samardžić ebből az alkalomból elmondta, hogy a megállapodás tárgya a Kamara és Szabadka Városa közti együttműködés a Város területén bejegyzett gazdasági tevékenységet folytató gazdasági társaságok, a városunk területén székelő jogi és természetes személyek érdekeinek a megvalósítása, az információ- és tapasztalatcsere, a tevékenység koordinálása, valamint a közös érdekű kérdésekkel kapcsolatos megbeszélések érdekében.

- Az idő, amelyben élünk, kihívásokkal és követelésekkel teli, amelyek megválaszolására mindig készen kell állnunk. Ez csak közös erőfeszítésekkel, egymás erősítésével lehetséges. A globális gazdaság és piac, a hazai gazdálkodási körülmények, a pénz- és adópolitika, valamint a szociális intézkedések szükségessé teszi az állandó kommunikációt a gazdasággal, hogy a Város, lehetőségeivel és jogkörével összhangban mindenki számára minél kedvezőbbé tegye a gazdasági környezetet – emelte ki Samardžić.

A helyi önkormányzat és a Körzeti Gazdasági Kamara együttműködése kitűnő, mondta Samardžić, hozzátéve, hogy Szabadka Városa a szerb és a tartományi Kormány segítségével a potenciális befektetők megnyerése, minél nagyobb számú turista szabadkai és palicsi tartózkodása érdekében tovább fog munkálkodni a gazdasági, turisztikai és ipari potenciálok népszerűsítésén.

Slobodan Vojinović megállapította, hogy a szerb Kormány által a gazdaság évtizedévé nyilvánított időszak második évében járunk, s hogy a szabadkai önkormányzatnak, valamint az észak-bácskai Közigazgatási Körzet Körzeti Gazdasági Kamarájának a gazdaság szempontjából teljesen azonosak a feladatai. 

- Mindazt, amit eddig Szabadka Városával együtt tettünk gazdasági téren, most ezzel a gazdasági-műszaki együttműködési megállapodással koronázunk meg. Köztünk nincs konkurencia s együtt kell megvédeni magunkat mások, vagy az idegen konkurenciától. Ez egy olyan lépést, amely Szerbiát is előbbre viszi, mivel az ország egyik legkomolyabb és legjobb önkormányzata, Szabadka Városa és az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet Körzeti Gazdasági Kamarája között valósul meg, amely a Szerb Köztársaságban az új törvény értelmében a kamarai tevékenység hordozója. Nem véletlenül mondják hazánkban azt, hogy Vajdaság északi része az a mozdony, amely húzza magával Szerbia gazdaságát – hangsúlyozta Vojinović.