Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A téli szolgálat felkészült az előttünk álló télre

2017.11.15.

Horváth Tímea alpolgármester, Predrag Radivojević, az Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója, valamint Slobodan Milošev, a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat igazgatója ma részt vettek a Köztisztasági és Parkosítási KKV Városi Hulladéklerakójánál a téli szolgálat szemléjén. Szabadka Város területén az utak és utcák, a terek, valamint más közterületek hótól való megtisztítására, a hóeltakarításra és a jégmentesítésre a 2017. november 15-e és 2018. március 15-e közötti időszakban összesen 42-45 millió dinár közötti összeget irányoztak elő.

11466_1.jpg

Horvát Tímea ebből az alkalomból elmondta, hogy a hatályos városi rendelet értelmében kommunális tevékenységként a hóeltakarítást és –eltávolítást illetve a jégmentesítést a városi utakon, utcákon, tereken és más közterületeken Szabadka Város területén a téli szolgálat végzi január 1-je és március 15-e, illetve november 15-e és december 31-e között, azzal a programmal összhangban, amelyet az utak és utcák fenntartójaként hoz meg az Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat.

- A téli szolgálat készültséget tart és minden készen áll az esetleges beavatkozásra. A Köztisztasági és Parkosítási KKV rendelkezésére áll a város egész területén a hóeltakarításhoz és jégmentesítéshez szükséges gépállomány.  Köszönetet mondok a közvállalatok vezetőinek és mindazoknak, akiknek a téli szolgálat keretében rendkívül kedvezőtlen időjárási körülmények között kell dolgozniuk az utak, terek és a peremvárosi helyi közösségek fenntartásán – mondta Horvát Tímea.

Predrag Radivojević elmondta, hogy az Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat meghozta a téli szolgálat 2017/2018-as működési tervét, s hogy a vállalat mintegy 233 kilométer hosszú helyi úthálózatról gondoskodik: ebből 109 kilométer tartozik a városhoz, 124 kilométer pedig a külterületekhez. A program felöleli a járdák és kerékpárutak tisztítását is.

- Vállalatunk felügyeleti szervei a tél folyamán a nap mind a 24 órájában figyelemmel kísérik az időjárás alakulását, s az adott helyzettől függően adnak utasítást a Köztisztasági és Parkosítási KKV-nek a beavatkozásra. A csapadék mennyiségétől függően a téli szolgálat számára 42-45 millió dinárt biztosítanak. Az e célból kidolgozott térképen jól látható, hogy melyik városi útszakasz kinek az illetékességébe tartozik Szabadka Város területén. Piros színnel vannak megjelölve azok a helyi utak és utcák, amelyekről az Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési KKV gondoskodik, kékkel pedig azokat az utakat jelöltük meg, amelyeken a Szerbia Utai Közvállalat nevében a Vojput látja el a téli szolgálatot – mondta Radivojević, hozzátéve, hogy elegendő sót és kőzúzalékot biztosítottak a téli szolgálat számára.

11466_2.jpg

Slobodan Milošev igazgató szerint elegendő munkagéppel és dolgozóval rendelkeznek, de szükség esetén további munkaerőt vesznek igénybe.

- A peremvárosi és városi utak, illetve a felüljárók tisztításához vállalatunk tíz hóekével és sószóróval ellátott nehéz tehergépkocsival, továbbá speciális hóeltakarító tehergépkocsikkal, traktorokkal és kombinált munkagépekkel is rendelkezik. A téli szolgálatban 47 fő áll készenlétben, készen a beavatkozásra – mondta Milošev.

11466_3.jpg