Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 12. ülését

2017.11.16.

A Városháza Dísztermében megtartotta 12. ülését Szabadka Város Képviselő-testülete, amelyen záróhatározatot hoztak Szabadka Város költségvetésének 2017. január 1-je és szeptember 30-a közötti megvalósításáról szóló beszámoló elfogadásáról, majd pedig rendeletet hoztak Szabadka Város 2017. évi költségvetéséről szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről, továbbá rendeletet hoztak a Szabadka Város önkormányzati rendszerében határozatlan időre foglalkoztatott személyek maximális számáról.

11467_1.jpg

A Szabadka Város 2017. évi költségvetésről szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről szóló rendeletet 39 mellette és 13 ellene szavazattal fogadták el. A várható bevételek és a költségvetési intézmények kiadásai és költségei szerkezetének elkerülhetetlen módosítására vonatkozó elemzések alapján a költségvetés javasolt kerete 6 milliárd 46 millió dinárt tesz ki.   Ezzel a második módosítással a költségvetési keretet 557,3 millió dinárral, azaz 8,45 százalékkal csökkentették. Ezeknek az eszközöknek a legnagyobb részét a jövő évre irányították át néhány nagyberuházás finanszírozására.

Ezt megelőzően az első napirendi pont keretében Záróhatározatot hoztak Szabadka Város költségvetése első kilenchavi megvalósításáról szóló jelentés elfogadásáról, amelyre 42 szavaztak, 12 tanácsnok ellene volt, egy pedig tartózkodott. Szabadka Város költségvetése a 2017. év január-szeptemberi időszakában 3.923.409.227 dinárral rendelkezett, ami az éves előirányzat 59,23 százaléka. Az előző év azonos időszakának bevételeihez és kiadásaihoz képest a költségvetés 4,02 százalékkal több pénzzel rendelkezett.

A Városi Képviselő-testület mai ülésén rendeletet hoztak Szabadka Város Önkormányzatában a 2017. évben határozatlan időre foglalkoztatottak maximális számáról. Az állami szervekben, a közszolgálatokban, Vajdaság Autonóm Tartomány és Szabadka Város önkormányzati rendszerében a 2017. évben határozatlan időre foglalkoztatottak maximális számáról szóló rendelet értelmében Szabadka Város önkormányzati egységében a határozatlan időre foglalkoztatottak számát 2158-ban maximálták.  

A tanácsnokok rendeletet hoztak a Sétaerdő, az Újfalu, a Gát és a Kér HK egy része alkotta területi egységre vonatkozó XIII. általános szabályozási terv meghozataláról, a Palicsi Gyógyfürdő egy részére vonatkozó részletes szabályozási terv módosításának a meghozataláról, és ugyancsak rendeletet hoztak a mišićevói üzemi övezet részletes szabályozási tervének, illetve Nagyfény település általános szabályozási tervének a meghozataláról.

Szótöbbséggel fogadták el a határozatokat a Matko Vuković, a Miloš Crnjanski, a Széchenyi István, a Đuro Salaj, valamint a nagyfényi Pionír általános iskolák iskolaszéki tagjának a felmentéséről, illetve kinevezéséről. A tanácsnokok határozatot fogadtak el a Svetozar Marković Gimnázium iskolaszéke tagjainak a felmentéséről és kinevezéséről is.