Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szarajevóban ülést tartott az önkormányzatok fenntartható fejlődésének partnerségi hálózata

2017.11.23.

Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális-védelemért és egészségügyért felelős tagja 2017. november 21-én és 22-én Szarajevóban részt vett az önkormányzatok fenntartható fejlődésének partnerségi hálózata, amelyet a SKEW önkormányzati kiszolgáló szervezete rendezett a német Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Minisztérium megrendelésére.

11489_1.jpg

Az ülésen a bosznia-hercegovinai és szerbiai önkormányzatok képviselői vettek részt, amelyek bekapcsolódtak az önkormányzatok fenntartható fejlődésének partnerségi kísérleti projektjébe az önkormányzati szakmai ismeretek és a tapasztalatok cseréjének előmozdítása, a műhelymunkák megrendezése óta szerzett tapasztalatok ismertetése és a projekttel kapcsolatos további teendők meghatározása érdekében.

A globális téma a Fenntartható Fejlődés Célokat tartalmazó Agenda 2030 volt. Az ENSZ 2015 szeptemberében elfogadta a 2030-ig szóló fenntartható fejlődési célokat (17 átfogó cél a fenntartható fejlődés érdekében), amelyek a fenntartható fejlődés három elemének egyensúlyát tükrözik, ezek a gazdaság, a szociális kérdések és az ökológia.

Szabadka mellett, amelynek németországi partnerségi városai München és a berlini Treptow-Köpenick körzet, a projekt megvalósításában Szerbiából részt vesz még Ruma, Zimony, Valjevo és Kragujevac.