Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megnyílt a 7. Winterfest

2017.12.05.

Horvát Tímea alpolgármester, Veljko Vojnić, a Városi Képviselő-testület elnökhelyettese és Ilinka Vukoja, a Szabadkai Piacok KKV igazgatója ma este a Köztársaság téren megnyitotta a hetedik alkalommal megrendezett Winterfest téli vásárt. Ezt az immár hagyományossá vált rendezvényt, amely Szabadka város sajátos karácsonyi-újévi látványosságává nőtte ki magát, az ún. kis Korzón rendezik meg 2017. december 5-e és 2018. január 13-a között.

11505_1.jpg

A téli vásár kiállítóit és a jelenlevőket Horvát Tímea köszöntötte, majd kiemelte, hogy a szabadkaiak ezt a rendezvényt a karácsonyi-újévi hangulat részének tekintik, a Szabadkára látogatók számára pedig a Winterfest igazi ünnepi látványosság.

- Ezért, amellett, amit eddig elértünk, tovább kell munkálkodnunk a hagyományos rendezvény Szabadkán kívüli népszerűsítésén, egyrészt a turisztikai kínálat előmozdítása érdekében, másrészt pedig hogy még jobban bemutassuk a vidék gasztronómiai különlegességeit, a házias ételek és az organikus élelmiszerek előállítását, a kézimunkákat és a régi kézműveseket - hangsúlyozta Horvát Tímea.

Veljko Vojnić elmondta, hogy nemrégen jár Eszéken, ahol az Óvárosban, a legnagyobb téren ugyanilyen karácsonyi-újévi vásárt tartanak.

- A szlovákiai Nyitra városában is láttam, hogy tartalmában szinte azonos jellegű karácsonyi-újévi vásárt rendeznek. Minden közép-európai város rendelkezik ilyen karácsonyi-újévi vásárral, s ezért büszkék vagyunk arra, hogy Szabadka is fenntartja ezt a közép-európai hagyományt – emelte ki Veljko Vojnić.

Az idei téli vásáron 70 létesítményben mintegy 80 kiállító mutatkozik be városunkból és néhány vajdasági településről, népi kézimunkákkal, kézműves alkotásokkal, házias és organikus élelmiszerekkel, a térség hagyományos ételeivel.

A műsor művelődési részében a szabadkai Zeneiskola tanulói léptek fel.

11505_2.jpg