Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Határidő előtt elkészül a Szegedi út melletti vízvezeték Noszánál

2017.12.08.

Horvát Tímea alpolgármester, Zagorka Panić városi menedzser, Magosi Zsuzsanna, a polgármester tanácsosa, valamint Újhelyi Ákos és Osztrogonác Simon, a Városi Tanács két tagja ma bejárták a Szegedi út Nosza melletti szakaszánál folyó vízvezeték-építési munkálatokat, valamint megtekintették a királyhalmi Helyi Közösség épületén zajló nyílászáró-cserét.

11513_1.jpg

Zagorka Panić ebből az alkalomból elmondta, hogy Szegedi út melletti vízvezeték építése Noszánál november 13-án kezdődtek, a kivitelezők jó munkát végeztek, lassan elkészülnek a munkálatokkal, noha a munkaterület megnyitásától 90 nap állt a rendelkezésükre.

Elmondta, hogy a vízvezeték hossza mintegy 1,5 kilométer, az új hálózatra 504 háztartás kapcsolódhat rá, s hogy a mintegy 14 millió dinár értékű beruházáshoz Szabadka Város hat, a Tartományi Mezőgazdasági, Erdőgazdasági és Vízügyi Titkárság nyolc millió dinárt biztosított.

11513_2.jpg

- A stratégia tervdokumentumok értelmében Szabadka Város területén mintegy 160 kilométernyi vízvezeték-hálózatot kellene kiépíteni, s ez azoknak a projekteknek az egyike, amelyekkel az elkövetkező időszakban szeretnénk a városban javítani a vízvezeték-hálózat kiépítettségét és a szabadkai polgárok életminőségét – emelte ki Zagorka Panić, majd hozzátette, hogy a munkálatok kivitelezője az újvidéki Graditelj NS Építővállalat.

Miután megtekintették a királyhalmi Helyi Közösség épületén a nyílászárók cseréjét, a városi menedzser elmondta, hogy a helyi közösség épülete 110 évvel ezelőtt épült, s hogy 1976 óta most először ruháznak be ebbe a létesítménybe.

- Az épület működőképessége miatt a munkálatokat szakaszosan kell végezni. Jelenleg a nyílászárók cseréje, festése folyik. Ezután következik a részleges meszelés, a következő szakaszban pedig a tetőszerkezetet hozzuk rendbe, amihez először ki kell dolgozni a műszaki és tervdokumentációt, és biztosítani kell a szükséges eszközöket. A mostani munkálatokra Szabadka Város 1,2 millió dinárt biztosított. A kivitelező a Yumol Kft - mondta Zagorka Panić.

11513_3.jpg