Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Események

Megtartották a Télapó-futást

2017.12.09.

Palicson ma több mint ezer különböző korosztályú résztvevővel tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a hagyományos Télapó-futást.  A tavalyitól eltérően, amikor a futásnak jótékonysági jellege volt, idén nem volt nevezési díj, az egyetlen feltétel a Télapó-kosztüm vagy –sapka volt.

11517_1.jpg

- Örülünk, hogy ebben a gyönyörű, napsütéses időben ilyen sok futót láthatunk, hogy sokan családdal együtt jöttek eltölteni ezt a délelőttöt – mondta Horvát Tímea alpolgármester a rajt kihirdetésekor.

A Palicsi-tó körüli pályán futottak az utat mutató és a menetet vezető nagy rénszarvas nyomában. Minden Télapó megnyerte a futamot, illetve azok a versenyzők, akik egy óra alatt tették meg a távot. A futás emlékére minden résztvevő érmet kapott.

A Vigadó teraszán téli és ünnepi témájú gyermekrajz-kiállítást nyílt, a legkisebbek számára pedig kreatív műhelyeket szerveztek.

A Télapó-futás szervezői a Palics Park vállalat, a palicsi Paligo Palus Ultramaraton Egyesület, a palicsi Helyi Közösség és Szabadka Városa voltak.