Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Adományozói fogadás a szabadkai Közkórház megsegítéséért

2017.12.12.

A szabadkai Közkórház munkakörülményeinek a javítása érdekében a Galléria Hotelben ma adományozói fogadást rendeztek, amelyen sok gazdasági vezető, vállalkozó és közvállalati igazgató vett részt. A Közkórház működésének a javítása, a páciensek színvonalasabb gyógykezelése érdekében a Batschka Stiftung Alapítvány, immár hagyományosan, a Phiwa Gazdasági Társaság és a Bama cég révén idén is értékes gyógyászati felszerelést adományozott a szabadkai közkórháznak, mégpedig egy 30.000 euró értékű mobil röntgenkészüléket.

11519_1.jpg

Dr. Slobodan Puškar, a szabadkai Közkórház igazgatója ebből az alkalomból elmondta, hogy ily módon gyűjthető össze a Közkórház működéséhez, a betegek gyógykezeléséhez szükséges pénz.

- Köszönet a Batschka Stiftung, a Phiwa gazdasági társaság és a Bama cég képviselőinek az adományért, amelyet ez év decemberének elején sikerült realizálni. A legmodernebb röntgen-készüléket kaptuk meg, amely sokkal kényelmesebb diagnosztizálást tesz lehetővé, mindenekelőtt a fekvőbetegeink és a nehezen mozdítható pácienseink számára – emelte ki Puškar.

Elmondta, hogy 2016 decemberében a Batschka Stiftung, ugyancsak a Phiwán és a Bamán keresztül a szabadkai Közkórháznak EKG-készülékeket, hordozható EKG-t és hordozható vérnyomásmérőt adományozott 30.000 euró értékben, ami hozzájárult ahhoz, hogy a szabadkai Közkórház által felölelt területen megszűnjenek a készülékek esetében a várólisták.

Bogdan Laban polgármester elmondta, hogy a Közkórháznak nyújtott támogatás jelentős és értékes, s hogy mindenképpen hozzájárul a Közkórház berendezéseinek és a munkához szükséges eszközeinek a megújításához.

A jóakarat és a humanitás kifejezésre juttatása sokat jelent mindenki, a foglalkoztatottak és a páciensek számára is, mivel ez az adomány lehetővé teszi az egészségügyi személyzet munkájának, a kórmeghatározásnak a javításához - emelte ki Laban polgármester.

A szabadkai Közkórházban az elmúlt időszakban jelentős eredményeket értek el a köztársasági és a tartományi kormány segítségének köszönhetően – mondta Bogdan Laban, hozzátéve, hogy a helyi önkormányzat a lehetőségeihez mérten a jövőben is igyekszik minél jobb  egészségvédelmet biztosítani a Szabadka Város területén élő polgárok számára.

Köszöntöm az eddigi adományozókat, minden vállalatot és egyént, akiknek módjukban áll támogatni a Közkórházat, s hogy a rendelkezésükre álló kapacitásokkal és lehetőségeikkel összhangban eszközöket adományozzanak a Közkórháznak azért, hogy együttesen javítsuk a páciensek gyógykezelésének és kórházi tartózkodásának a feltételeit, az egészségvédelem Szabadka Városhoz méltó színvonalának az emelését – hangsúlyozta Laban polgármester.

Tóth Valéria, a Phiwa gazdasági társaság igazgatója elmondta, hogy a Phiwa adományozói tevékenysége immár hagyományos, se szeretnék lehetővé tenni más, jóakaratú  üzletembernek is, akik csatlakozni szeretnének hozzájuk, hogy együttesen tegyenek még többet a szabadkai Közkórházért.

Az adományozói fogadást a szabadkai közkórház, Szabadka Városa és a Phiwa cég együttesen szervezte.

11519_2.jpg