Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Művelődési hírek

Szabadka térítésmentes eszközöket kapott a Sokszínű együttműködés projekt megvalósítására

2017.12.11.

Smiljka Jovanović tartományi pénzügyi titkár ma Újvidéken 74 szerződést nyújtott át azoknak, akik az Európai Unió által pénzelt projektek társfinanszírozására térítésmentes eszközöket nyertek el az ágazati titkárság idei második pályázati kiírása keretében. A szerződések értéke 126,8 millió dinár. Szabadka Város és a Tartományi Pénzügyi Titkárság szerződést írt alá, amely alapján Szabadka Város  térítésmentesen négymillió dinárt kap a Sokszínű együttműködés elnevezésű projekt megvalósítására, amely az  Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg 2017. június 1-je és 2020. május 31-e között.

11520_1.jpg

A Tartományi Pénzügyi Titkárságtól kapott eszközökkel csökken az az összeg, amelyet Szabadka Városnak kell biztosítani  önrészként a projekt megvalósításához.

A Sokszínű együttműködés elnevezésű projekt célja kibővíteni a régió kulturális kínálatát, művelődési központok építése Palicson és Mórahalomban, valamint a határ menti kulturális intézmények és civil szervezetek közötti együttműködés, melyek közösen hatást gyakorolnak a turizmus fejlesztésére.  

A projekt várható eredményei új kulturális rendezvények, események és programok (fesztiválok, kiállítások, stb.) szervezése, közös honlap a régióban rendezett aktuális programokról szóló tájékoztatással.

A Tartományi Pénzügyi Titkárság az EU alapokból finanszírozott projektek társpénzelésére 2017-ben összesen 200 millió dinárt különített el, összesen 122 szerződést kötött meg, azzal, hogy az év első felében az első pályázati kiírás keretében erre a célra már 48 szerződést aláírtak.