Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megalakult a Szülők Községi Tanácsa

2017.12.14.

Ma este az új Városháza 1-es termében megtartott ülésen az Oktatás és nevelés alapjairól szóló törvény 121. szakaszával összhangban megalakult a Szülők Községi Tanácsa. A testület elnökévé Nataša Kustudić Nikoletićet, helyettesévé pedig kézfelemeléssel Natalija Trbović Toljagićot választották meg. Az alakuló ülést Nataša Aleksićnak, a Városi Tanács oktatásért felelős tagjának a jelenlétében Pajica Bašić, az általános iskolai igazgatók aktívájának az elnöke vezette.

11528_1.jpg

A Szülők Községi Tanácsának célja bevonni a szülőket az oktatási folyamatokba. Az ágazati minisztérium meghozza azokat a rendelkezéseket, amelyek meghatározzák az önkormányzatokban működő szülői tanácsok jogkörét és munkamódszereit. A Szülők Községi Tanácsának működését közelebbről az oktatási, tudomány-ügyi és technológia-fejlesztési miniszter és az önkormányzati ügyekben illetékes miniszter együttesen határozza meg.

Az önkormányzatokban tevékenykedő szülői testületek nem csak az oktatással foglalkozó városi szervekkel, az igazgatók aktívájával és az iskolai szakmunkatársak aktívájával fog együttműködni, hanem az egészségügyi és a szociális-védelmi intézményekkel, valamint a rendőrséggel is.

Az ülésen, amelynek egyetlen napirendi pontja a Szülők Községi Tanácsa elnökének és elnökhelyettesének a megválasztása volt, jelen voltak az általános iskolások szüleinek, továbbá a Naša radost Iskoláskor Előtti Intézménynek a képviselői is.