Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megünnepelték a Köztisztasági és Parkosítási KKV megalapításának 70. évfordulóját

2017.12.15.

A Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat ma a Városháza Dísztermében megünnepelte megalapításának 70. és a szabadkai köztisztasági szolgáltatás 130. évfordulóját. Ebből az alkalomból monográfiát is megjelentettek, amelyben áttekintik a köztisztaság fenntartásával, a parkosítással, hulladékgazdálkodással, a kóbor ebekről való gondoskodással (a kutyamenhely működtetésével) és az újrafeldolgozható hulladék elsődleges válogatásával megbízott vállalat működésének 70 évét.

11531_1.jpg

A Díszteremben megtartott ünnepség előtt Slobodan Milošev, a vállalat igazgatója a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a KKV, amelynek jelenleg 284 dolgozója van, modern és korszerű szolgáltatást nyújt 39.380 háztartásnak és 1.695 vállalatnak.

- Vállalatunkban több munkaegység működik: a hulladék lerakására, elszállítására és begyűjtésére, a parkosításra, a közterületek tisztán tartására, az állat-egészségügyi részleg, a hulladékválogató központ és a téli szolgálat, amely 230 kilométernyi útról és mintegy 130.000 négyzetméternyi járdáról gondoskodik – emelte ki Milošev.

Rámutatott a Gányó sori kutya- és macskamenhely jelentőségre. Ez a létesítmény a Köztisztasági és Parkosítási KKV hatáskörébe tartozik, ahol – mint mondta – magas színvonalú elhelyezést biztosítanak mintegy 200 elhagyott állat számára.

A megalapítás és a működés 70. évfordulója alkalmából kiadott monográfiáról Slobodan Milošev hangsúlyozta, hogy megtalálták a cég alapításáról 1947-ben kelt okiratot, hogy a monográfia egyaránt foglalkozik a múlttal, a jelennel és a Köztisztasági és Parkosítási KKV jövőképével, s hogy az elkövetkező időszakban prioritásnak tekintik a regionális hulladékgazdálkodásba való bekapcsolódásukat.

Az ünnepségen, amelyen jelen voltak a szakmai szervezetek, üzleti partnerek képviselő, az alkalmazottak és a vendégek, köszönőlapokat nyújtottak át azoknak, akik sokat tettek a kommunális tevékenység fejlesztése érdekében.