Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Folyamatban a palicsi sportpályák rendezése

2017.12.20.

A naptári év a vége felé közeledik, de teljes gőzzel folynak a munkálatok a sport-infrastruktúra építésén. Vége felé tartanak a munkálatok a Sportcsarnok klimatizációs rendszerének a beépítésén, a palicsi sportpályák rendezése is nagyban zajlik számos sportoló és rekreáló örömére.

11543_1.jpg

Mint az június közepén elhangzott, a városi hatalom figyelmének központjában a sport-infrastruktúra terén felhalmozódott gondok megoldása állt.  A Városi Stadion reflektorvilágításának a megépítése és a sétaerdei nyitott uszoda új sátrának a megvásárlása után a városvezetés pénzt biztosított a Sportcsarnok felújításához (a klimatizációs rendszer beépítése a vége felé közeleg), valamint a palicsi sportpályák rendezéséhez a Janko Pejanović Sport- és Rekreációs Központban.

 - Palicson az új sportpályák építése és a meglevőek szanálása még egy azon projektek közül, amelyeknek a megvalósítására már régóta várunk. Miután a sportpályák visszakerültek a város tulajdonába, megkezdtük a rendezésüket is – mondta Bogdan Laban, Szabadka polgármestere. - Új kézilabda- és kosárlabda-pályát, valamint két röplabda-pályát építünk, megjavítjuk az elhasználódott elektromos világítást is, hogy a pályák az esti órákban is használhatók legyenek. Szeretnénk a következő majálisig befejezni minden munkálatot és a sportpályákat használatra átadni a sportolóknak és a rekreálóknak.

Az előző években a palicsi Janko Pejanović SRK körüli vagyonjogi kérdések sok fejtörést okoztak a városvezetésnek, amiatt a központ elhagyatott állapotba került. A kérdés megoldásával megteremtődtek a feltételek a pályák felújításához a következő év közepéig, illetve hogy a Férfi strandnál levő park teljesen megújuljon.

- Intenzíven foglalkoztunk a problémákkal, míg végül sikerült jó eredményt elérnünk. Mindent megteszünk, hogy 2018 közepéig rendbe tegyük a sportpályákat, amelyekre korábbról emlékezünk. Reméljük, hogy a palicsi Ifjúsági Parkban ezt a projektet is sikerrel zárjuk – emelte ki Laban polgármester.

A pályák mellett rendezik a lelátókat és a többi infrastruktúrát Palicsnak abban a részében, amelyet igencsak elhanyagoltak az elmúlt két évtizedben, s nem ritkán váltottak ki negatív kommentárokat mind a helyi lakosság, mind pedig a palicsi vendégek körében.

A polgármester szavai szerint csak idén a sportlétesítmények felújítására több mint egymillió eurót biztosítottak. A jövő évi nagyobb projektek közt szerepel a Városi Stadionban az atlétikai pálya megépítése  (amire tavaszra kerül sor), az év második felére pedig bejelentették a műjégpálya lefedését. Jövőre folytatódnak a felújítási munkálatok a Sportcsarnokon és a Városi Stadionon, de más pályákon is az egyes szabadkai helyi közösségben.

11543_2.jpg