Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Ismertették az újévi koncertek programját

2017.12.27.

- A szabadkai önkormányzat és Szabadka Város Turisztikai Szervezete idén is megszervezi a szilveszterezést a Szabadság téren. Vasárnap, december 31-én 20 óra 45 perctől Đorđe David és együttese, 22 óra 45 perctől éjfél után egy óráig pedig Milan Topalović lép fel. A Szabadság téren szilveszterezők a 2018-os évet hagyományosan tűzijátékkal és keringővel köszöntik. Először szervezik meg a nappali szilveszterezést is. A központi városi téren 13-tól 15 óráig a Perpetuum mobile együttes szórakoztatja a közönséget. Pénteken, december 29-én 20 órától a Városháza nagy tanácstermében a komolyzene kedvelői a Szabadkai Szimfonikus Zenekar újévi koncertjét élvezhetik - mondta Jasmina Stevanović, a 2018-es újévezést szervező munkacsoport koordinátora a Városháza Média Központjában ma megtartott sajtótájékoztatón.

11560_1.jpg

A központi teret, mint mondta, idén is őrző-védő szolgálat és védőkorlát biztosítja, a lezárt térbe pedig tilos lesz fém- és üveg göngyöleget, valamint pirotechnikai eszközöket bevinni. Ami a gasztronómiai kínálatot illeti, az újévi vásár néhány standján forralt bort, pezsgőt és hagyományos ételeket fogyaszthatnak a szilveszterezők.

A Szabadkai Szimfonikus Zenekar nevében Máté Krisztina elmondta, hogy az újévi koncert műsorában kizárólag komolyzenei szerzemények csendülnek fel. Višnja Popov mezzoszoprán, a belgrádi Nemzeti Színház szólistája énekel, vezényel Aleksandar Kojić, az újvidéki Szerb Nemzeti Színház operatársulatának állandó karmestere, a koncertmester pedig prof. Miloš Nikolić hegedűművész lesz.

A nappali szilveszterezést, amely a szabadkai vendéglőkben már hagyománynak számít, idén először szervezik meg a Szabadság téren.  December 31-én ez a műsor 13 órától 15 óráig tart, a Perpetuum mobile együttes kétórás koncertjének műsora pedig szórakoztató zenéből fog állni.

- A délutáni szilveszterezésre komoly szabadkai turisztikai látványosságként tekintenek. Szabadkai zenekarként büszkék vagyunk rá, hogy részesei lehetünk ennek a történetnek. Jól ismert, külföldi szórakoztató zenéből álló műsorunkkal jó bulit szeretnénk biztosítani, növelni a látványosság értékét, amelyből reményeink szerint hagyomány teremtődik – mondta Danijel Davčik a Perpetuum mobile együttes nevében.

Az esti programot 20 óra 45 perckor Đorđe David és együttese nyitja meg.

- A műsorban rock és balladák hangzanak el. Szerintem a közönség elégedett lesz a tarka repertoárral. Ez lesz az első fellépésem a szabadkai Szabadság téren, amit megtiszteltetésnek tartok, s ami boldoggá tesz, energiával tölt el, ahhoz, hogy – sportnyelven szólva . ezen a december 31-én a szívünket is otthagyjuk a pályán - mondta Đorđe David.

Milan Topalović Topalko megköszönte a meghívást és hangsúlyozta, hogy megtiszteltetés számára együtt szilveszterezni a szabadkaiakkal. Elmondta, hogy többnyire népzenei számok csendülnek fel, jó szórakozást garantált és meghívta a szabadkaiakat, hogy jöjjenek el a város központi terére.

Nešo Radulović, Szabadka Város Turisztikai Szervezetének igazgatója elmondta, hogy a szilveszteri programok költségvetése összesen 3 millió dinárt tesz ki, ami a tavalyival azonos.

A Szabadkai Szimfonikus Zenekar hangversenyére a belépőjegy 1.000 dinár. A koncertre a jegyek szerdától, december 27-től vásárolhatók meg a Városháza emléktárgy-boltjában.