Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Több mint hétezren várták a Szabadság téren a 2018-as évet

2018.01.01.

Több mint 7.000 szabadkai és vendég köszöntötte a Szabadság téren az új, 2018-as évet Đorđe David és Milan Topalko énekesek társaságában, a szokásos keringővel és a színpompás tűzijátékkal. Először szervezték meg a nappali szilveszterezést is a központi városi téren, ahol 13-tól 15 óráig az ismert szabadkai Perpetuum mobile együttes szórakoztatta a közönséget.

11570_1.jpg

Az esti program 21 órakor rockzenével kezdődött. A Generacija 5 együttes korábbi énekese, Đorđe David saját együttese muzsikált, majd 23 órától éjfél után egy óráig Milan Topalović Topalko többnyire női kóruskísérettel saját számait adta elő, illetve más előadók pop, rock és folk számait énekelte.

A közönség élvezte a műsort, majd a visszaszámlálást követően, amikor az óramutatók az éjfélhez értek, hétperces tűzijáték vette kezdetét és felcsendült a hagyományos keringő. Ekkor Topalko táncba hívta a jelenlevőket és mindenkinek sok boldogságot és sikert kívánt 2018-ban.

A rendkívül jó hangulatot és a szilveszterezést az tette még élvezetesebbé, hogy a közönség számára kijelölt területen, ahova tilos volt bevinni fém- és üveg göngyöleget, illetve pirotechnikai eszközöket, egyetlenegy petárda sem durrant, s nem történt semmilyen incidens sem.

A kitűnő zene mellett a polgárok a Winterfest téli vásár standjain forralt borral, illetve teával frissíthették fel magukat.

A szabadkai önkormányzat és Szabadka Város Turisztikai Szervezete szervezte a Szabadság-téri szilveszterezést.

11570_2.jpg