Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Átnyújtották a szerződéseket a nagyberuházások megvalósításáról

2018.01.31.

Igor Mirović, a tartományi Kormány elnöke ma átnyújtotta 26 vajdasági város és község képviselőjének a 36 nagyberuházás megvalósításáról szóló szerződéseket. A szerződések teljes értéke 2,3 milliárd dinár, amit a tartomány és a helyi önkormányzatok együttesen biztosítottak. A helyi és a regionális gazdaságfejlesztési projektek finanszírozására és társfinanszírozására a Vajdaság AT Nagyberuházási Igazgatósága által január elején kiírt nyilvános pályázat alapján Szabadka Város számára 55.370.842,80 dinárt hagytak jóvá a palicsi turisztikai infrastruktúra kiépítésére, a palicsi Főterv keretében a Nagypark rendezésére és felszerelésére.

11634_1.jpg

A helyi és a regionális gazdaságfejlesztési projektek mellett a Vajdaság AT Nagyberuházási Igazgatósága által kiírt pályázatok alapján jóváhagyott projektek felölelik a közlekedési infrastruktúrát, a vízellátást és a vizek védelmét, az iskoláskor előtti oktatást, a sport fejlesztését és az energiahatékonyság növelését is.

Igor Mirović elmondta, hogy az előttünk álló legfontosabb projektek között szerepel a törökbecsei ivóvíz-berendezés kiépítése, a nagybecskereki atlétikai pálya felújítása, a Bács és Palona /Plavna/ közti út felújítása, és mások.

2016 júliusa óta Vajdaság AT nagyberuházási Igazgatóságán keresztül 157 szerződést írtak alá, amelyek hatékonyan és átláthatóan valósulnak meg.

Mirović hangsúlyozta, hogy azok mellett a projektek mellett, amelyek a Nagyberuházási Igazgatóságon keresztül valósulnak meg, a tartományi kormány részt vesz más nagyberuházások megvalósításában is, amelyek egyike-másika nemzeti jelentőségű.

Mirović elnök kitért a tarcali hegy nyergén haladó út felújítására is, amire az elkövetkező időben kerül sor /nem a most zárult pályázati kiírás keretében/, valamint a Letenkai Központ, továbbá a VRTV új épületének a megépítésére is.

Külön kiemelte, hogy 2018-ban a nagyberuházási fogyasztás indexe 24-ről 37-38 százalékra nőtt, ami arról tanúskodik, hogy nő a nagyberuházásokra fordított összeg, majd pedig bejelentette, hogy júliusban újabb pályázatot ír ki a Vajdaság AT Nagyberuházási Igazgatósága.

 11634_2.jpg