Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A Szabadkai Nemzetiségi Egyesületek Szövetsége képviselőinek fogadása

2018.01.31.

Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke 2018.01.31-én fogadta a Szabadkai Nemzetiségi Egyesületek Szövetségének tagjait.

11637_1.jpg

A találkozón jelen voltak: Marko Marjanušić, a Bunyevác Matica alelnöke és a Nemzetiségi Egyesületek Szövetségének elnöke, Race Igor, a Triglav Szlovén Társaság elnöke, Ivan Hardi, a Szabadkai Ruszinok Társaságánal elnöke,  Rudolf Weiss, a Német Népi Szövetség elnöke, Spasitel Sikaleski, az Ilinden Macedón Egyesület elnöke, Stevan Nikolić, a Roma Oktatási Központ igazgatóbizottságának elnöke, Teufik Isaković, a Vajdasági Bosnyákok Egyesületének elnöke, Edvard Ivanović, a Szabadkai Montenegróiak Egyesületének elnökségi tagja, Nikola Malov, az orosz nemzeti közösség nevében, valamint a városi képviselő-testület titkára.

A célratörő és építő jellegű összejövetel elsődleges célja a szervezetek és egyesületek működése során tapasztalt problémák és korlátok feltérképezése, illetve az elmúlt években elért eredmények ismertetése volt.

Az ígéretes találkozó alapul szolgál a munkafeltételek javítására és a nemzeti sajátosságok védelmére irányuló tervekhez, és reményt ad a jövőbeli sikeres együttműködés stratégiájának megteremtésére.

                                                            A Képviselő-testület Elnöki Kabinetje