Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Plakettek az 1. Szabadkai Félmaraton támogatásáért

2018.02.07.

– Az 1. Szabadkai Félmaraton, amelyet Fuss a történelmen keresztül elnevezéssel tartottak meg, sikeres volt és teljességében eleget tett az elvárásainknak. Ez vonatkozik mind a szervezésre, mind a résztvevők számára, mind pedig a kitűzött célok megvalósítására. Az országból és a térségből több mint 500 résztvevő népszerűsítette az egészséges életmódot, ösztönzött mindenkit a sportolásra és Szabadka turisztikai potenciáljának a növelésére – jelentett ki Bogdan Laban, Szabadka polgármestere a Városháza Média Központjában megtartott sajtótájékoztatón, amelyen a városunk számára rendkívül jelentős projekt szervezésében tevékenyen részt vevő egyének és közösségek plakettet vehettek át. A sajtótájékoztatón beharangozták a 2. Szabadkai Félmaratont is, amelyet a városnapi ünnepségek keretében szeptember 2-án (vasárnap) rendeznek meg.

11666_1.jpg

A polgármester kiemelte, hogy teljesült a szervező Horizont Sportegyesület és a társszervező szabadkai önkormányzat azon vágya, hogy a szabadkai félmaraton szervezésével városunk felkerüljön az atlétika és a rekreatív futás világtérképére.

- Elégedetten állapíthatjuk meg, hogy a Szerb Atlétikai Szövetség a Szabadkai Félmartont besorolta a 2018. évi szerbiai atlétikai versenyek egységes versenynaptárába. A Szabadkai Félmaraton, ígéretünkhöz híven, hagyományos rendezvénnyé válik, amelyet a városnapi ünnepségek keretében rendezünk meg, s amelyet a helyi önkormányzat a jövőben is támogat - hangsúlyozta Laban polgármester.

11666_2.jpg

Pásztor Bálint népképviselő, a Horizont SE tagja úgy ítélte meg, hogy az 1. Szabadkai Félmaraton az egyik legsikeresebb rendezvény nem csak a sportesemények sorában, amelyet az utóbbi néhány évben városunkban rendeztek meg.

- Amikor először harangoztuk be ezt a maratont, elmondtuk, hogy Szabadkának van mit megmutatnia a futók közössége számára, hogy Szerbiában a legszebb pályával rendelkezünk, s hogy reményeink szerint sikeres rendezvény lesz. A támogatók, az összes közvállalat és az önkormányzat segítségével úgy vélem, hogy ebben sikerrel jártunk, amit az is bizonyít, hogy 5 és 21 kilométeren több mint 500-an álltak rajthoz, a gyermekfutamokkal együtt pedig mintegy 800 résztvevője volt. Azt mondtuk, hogy Szabadka megérdemli, hogy legyen saját félmaratonja, s Szabadka ezt meg is kapta – mondta Pásztor.

A köszönet kifejezéseként mindazoknak, akik megítélése szerint segítettek a rendezvény lebonyolításában és népszerűsítésében, a szervezők plakettet nyújtottak át. Számos magán- és közvállalat, intézmény, szervezet, sajtóház és egyén részesült ebben az elismerésben.